Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.01.2013.
17:06
Alo A

Bokseri ginu kao dileri i "gorile"!

Među uhapšenim, ubijenim ili akterima kriminalnih obračuna sve su češće sportisti borilačkih veština.

Foto: Arhiva
 

Zbog nemogućnosti da se izdržavaju od sporta, neretko se zapošljavaju kao telohranitelji ili izbacivači na splavovima, gde dolaze u kontakt s kriminalcima te vrlo često i sami postaju žrtve njihovih obračuna.

Tako je pre nekoliko dana nastradao i naš ultimatfajt borac Marko Jakšić (21) iz Zemuna. Izmasakriran je u holu hotela u Frankfrutu. Nemačka policija je identifikovala napadače, pripadnike barske grupe koji su Jakšića i njegovog prijatelja Bojana Ristića ubili na surov način. Nemci kao motiv surove likvidacije ispituju sukob oko teritorije u poslovima s narkoticima. Prema saznanjima srpskog MUP-a, na snimcima nadzornih kamera u hotelu "Luksor“ u centru Frankfurta zabeležen je automobil koji je sačekao trojicu ubica ispred objekta i odvezao ih.

Kik-bokser ubijen na semaforu

Poznati kik-bokser Zoran Šijan je ubijen 27. novembra 1999. oko 1.30, na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića, u centru Beograda, dok je sedeo za upravljačem svog „mercedesa 600“, čekajući zeleno svetlo na semaforu. U tužilaštvu i policiji i dan-danas ne znaju ko je pre 13 godina nedaleko od kluba „Stupica“ ubio tada najpoznatijeg Surčinca.

Prema operativnim saznanjima policije, reč je o članovima barske grupe, koja već dugo drži primat u švercu narkotika na reci Majni, a dvojica ubijenih su im, kako je grupa sumnjala, ušli u teritoriju, zbog čega je dogovoren sastanak s njima, koji se na kraju krvavo okončao.

U avgustu ove godine svetski šampion u velter kategoriji Nikola Stevanović (25) potukao se s radnikom "Vodovoda" Dragojlom Jovanovićem (58). Ova priča svoj epilog dobiće na sudu, gde će istina izaći na videlo jer i jedan i drugi su u medijima tvrdili suprotno.

Stevanović je rekao da ga je Jovanović prvi napao i da se on "samo branio“. Jovanović, međutim, kaže da je brutalno pretučen i da ničim nije izazvao napad jer je samo radio svoj posao.

Džudista gazda obezbeđenja

Prošle godine na beogradskom "Blejvoču“ je ubijen sportista Ivan Cvetković zvani Cvele (26), koji je radio za Dušana Panajotovića (34), poznatog džudistu i ultimatfajtera, koji ga je angažovao za poslove obezbeđenja. Panajotović je uhapšen u septembru 2010. zbog otmice zakupca jednog poznatog beogradskog splava, od koga je tražio 50.000 evra nadoknade zbog ranjavanja druga Milorada Raduškog (34). Sudski proces je u toku. Dva meseca kasnije, sa osmoricom saučesnika s kojima je radio u obezbeđenju firme "Vajt lajon“, Panajotović je bio uhapšen zbog premlaćivanja vlasnika auto-otpada „Stavra“ iz Donje Stražave kod Prokuplja.
- Panajotović je poznat kao osoba koja drži obezbeđenje gotovo svih splavova na Novom Beogradu, a poslednjih nekoliko godina bavi se građevisnkim poslovima - objašnjava naš sagovornik u MUP-u.

Tri meseca nakon ovog događaja u Atini je uhapšen Stevanović zajedno s bratom Stefanom (24) i još jednim bokserom Petrom Bojićem (24) zbog sumnje da su učestvovali u oružanoj pljački. Stefan je nastupao u velter kategoriji, a Bajić se takmičio u kruzer kategoriji.

U zatvoru se trenutno nalazi i Kristijan Golubović (44), koji se posle odslužene jedne kazne vinuo u vode ultimatfajta.

Nastupao je u nekoliko borbi i u medijima govorio da se zalaže za zdrav i sportski život, a ne nasilje na ulicama.

Međutim, uhapšen je sredinom januara 2010. godine u policijskoj akciji zajedno s majkom Milankom (63), kao i još četiri člana kriminalne grupe. Oni se sumnjiče da su se u dužem vremenskom periodu bavili trgovinom narkotika na liniji Novi Pazar - Beograd.

O tome zbog čega su naši sportisti mete kriminlaca i zašto nakon ili u toku svoje sportske karijere pune natpise novinskih stubaca s najsurovijim kriminalnim pričama svoje viđenje daje Zlatko Nikolić, kriminolog.

- Ovi naši kik-bokseri, ulitimatfajteri i drugi ekstremni sportisti po završetku svoje karijere ostaju bez ušteđevine jer im obično menadžeri uzmu većinu novca i onda nemaju mogućnosti da puno biraju. Postaju poželjna meta kriminalaca, koji im nude poslove u službi obezbeđenja. Ekstremni spotisti nisu edikovani za ulicu, već za ring te često postaju žrtve kriminalaca - objašnjava za "Alo!“ Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online