Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.01.2013.
14:20
Danas A

Slučaj prebijenih "otporaša": Sudiju i dalje pritiskaju

Iako je pokretanje disciplinskog postupka protiv sudije Gordane Vidojković zbog zastarevanja krivičnog postupka protiv Marka Miloševića, sina nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića, bilo najavljeno pre skoro godinu dana, on još nije pokrenut.

Slučaj protiv Marka Miloševića, koji je bio optužen za napad na pripadnike "Otpora", zastareo je zbog oduglovačenja sudije Gordane Vidojković 
 

Naime, inicijativu za razrešenje sudije Gordane Vidojković podneli su "otporaši" Momčilo Veljković i Nebojša Sokolović, žrtve napada Marka Miloševića i njegovog društva. Inicijativu "otporaša" podržala je i tadašnja ministarka pravde Snežana Malović, koja je po funkciji bila član Visokog saveta sudstva. Takođe, disciplinsku prijavu protiv Vidojkovićeve podneo je i v. d. predsednika Osnovnog suda u Požarevcu, u kome ona radi.

Mirjana Ilić, disciplinski tužilac Visokog saveta sudstva, ostala je nedostupna za komentar i objašnjenje u kojoj fazi je pokretanje disciplinskog postupka protiv Vidojkovićeve. Kako je novinarima Danasa rečeno, trenutno je na godišnjem odmoru, van zemlje.

S druge strane, Gordana Vidojković kaže za Danas da disciplinski postupak protiv nje još nije pokrenut. Prema njenim rečima, pre tri meseca bila je pozvana da se izjasni pred disciplinskim tužiocem Visokog saveta sudstva i od tada nije dobila nikakvu povratnu informaciju.

- Disciplinskom tužiocu sam dala svoje izjašnjenje, kao i sve potrebne dokaze i dokumentaciju i od tada nisam obaveštena o pokretanju disciplinskog postupka, ističe Vidojkovićeva.

Iako je više puta u medijima pominjano da je Vidojkovićeva razrešena sudijske dužnosti, ona to demantuje i tvrdi da i dalje radi u Osnovnom sudu u Požarevcu.

- Inicijativu za razrešenje sudije može podneti svako ko se iz bilo kog razloga oseća oštećenim zbog ishoda suđenja. Međutim, odluka se može doneti tek po sprovedenom disciplinskom postupku, a po podnošenju predloga disciplinskog tužioca. Kako meni nije dostavljen predlog za vođenje disciplinskog postupka i nije zakazano disciplinsko ročište, nastavljam da obavljam svoj posao, ukazuje Vidojkovićeva. Ona dodaje da je kao predsednica veća u postupku, koji se pred Osnovnim sudom u Požarevcu vodio protiv Marka Miloševića zbog nanošenja teških telesnih povreda članovima Otpora, trpela pritiske još pre objavljivanja prvostepene presude.

Kako navodi, indirektne pritiske zbog zastarevanja postupka protiv Marka Miloševića trpi i sada.

- Sudstvo treba da bude nezavisno, a ne da radi pod pritiscima. Više puta sam ukazivala na pritiske koje sam trpela i to je jedan od načina da se borim za nezavisno sudstvo, ukazuje Vidojkovićeva.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.01.2013. 15:03
имаш отпор? вазелин је решење ! (у случају да нема вазелин да се купи може да послужи и павловићева маз ) отпор ЈЕ највеће ЗЛО која је србију задеслила у задњих 50 година.. 4 највећа зла у у задњих 70 година која је задесила србију 1. комунизам 2.сфрј 2. жута кућа 3. отпор
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online