Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 07.01.2013.
00:07
Blic A

Napadač sa Trga: Sekao sam ljude, bio sam pijan i van sebe

Bio sam pijan. Nisam vladao sobom - ovim rečima pokušao je da se opravda Marko Kostić (23) iz Ćićevca, osumnjičen da je u novogodišnjoj noći na Trgu republike, u tri navrata izbo sedmoricu mladića - Beograđane Dejana V. i Lazar I., Đorđa K., Darka P. i Krešu S. iz Republike Srpske i Tunišane Muhameda Ajmana i Slima bin Salaha.

Problematičan i ranije: Marko Kostić brani se da je bio pijan i da nije vladao sobom
 

Kostića je u subotu oko 12 sati uhapsila beogradska policija u iznajmljenoj sobi u Ulici Borivoja Stevanovića, u naselju Medaković. Nije pružao otpor, a istog popodneva tokom prepoznavanja svedoci su uprli prstom u njega i potvrdili da je upravo on za vreme dočeka nove 2013, bez ikakvog razloga, nožem izbo sedam osoba.


Pre prepoznavanja napadača, povređeni mladići koji se još oporavljaju u Kliničkom centru Srbija počeli su da se tresu kada su videli sliku osumnjičenog.

Prijatelji dali krv povređenima

I dok je policija hapsila osumnjičenog za napad na Trgu republike, 20 prijatelja i rođaka povređenih mladića, Dejana V. i Lazara I., u Urgentnom centru gde se njih dvojica oporavljaju, dalo je krv. Među njima bio je i reper Ivan Ivanović poznatiji kao Đus, koji je povređenima poklonio i majice.
"Došlo je nas 50, ali su neki maloletni, a neki prehlađeni. Najvažnije je da se moj sestrić Dejan i njegov drug Lazar oporavljaju, a mi smo učinili ono što je do nas, dali smo krv za pacijente", kaže za Blic Ljubomir Perić, ujak povređenog Dejana V., i dodaje da ga je razočaralo to što direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić nije posetio naše mladiće koji su povređeni, već samo strane državljane.

"Na osnovu izjava svedoka napravljen je foto-robot napadača. I sam napadač je u novogodišnjoj noći lakše povređen, pa se pojavio u Urgentnom centru. Ali, Kostić nije zatražio lekarsku pomoć, jer su njegovi drugovi uočili da su tu i mladići koje je on izbo. Ipak, tu su ga primetili drugovi povređenih", kaže sagovornik beogradskog Blica.


Odmah posle napada, sumnjalo se da će osumnjičeni biti brzo uhapšen, jer je na Trgu bilo na desetine hiljada ljudi, obučenih u zimsku garderobu, maskirani šalovima i kapama. Inspektori Trećeg odeljenja beogradske policije su od ponedeljka danonoćno radili da bi identifikovali, a zatim i locirali napadača, koji se krio u iznajmljenoj sobi.


Prilikom upada u sobu, pripadnici MUP-a su našli i njegovu krvavu odeću koju je nosio u noći napada.

"Osumnjičeni je, navodno, nož bacio nedaleko od zgrade Skupštine Srbije", kaže sagovornik beogradskog lista i dodaje da je osumnjičenom određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.


Kostić je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva. Otežavajuća okolnost mu je što već ima dosije i postupci se protiv njega vode zbog krađa u Beogradu i nasilničkog ponašanja pred sudom u Kruševcu.


Njegov “prethodnik po oružju” Ljubomir Trifunović iz Beograda, koji je pre godinu i po dana na Birfestu, takođe, nožem povredio devetoricu mladića, osuđen je na sedam godina zatvora. Njegovi saučesnik Jovan Jeremić osuđen je na pet godina i devet meseci zbog nanošenja teških i lakih povreda posetiocima manifestacije, dok je Aleksandar Radović osuđen na osam meseci zatvora za učestvovanje u tuči.


Osumnjičeni nekoliko godina živi neprijavljeno u Beogradu, a radio je kao moler i raznosač hrane. U rodnom Ćićevcu je pričao da povremeno radi u obezbeđenju utakmica.


U Ćićevcu, gde je poslednji put viđen pre šest meseci, poznat je po “nezgodnoj naravi”. Protiv njega su podnošene krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja.
Na društvenim mrežama se predstavljao kao Dr Kole, a potpisu je napisao “znam da me mrzite, ali šta ću vam”. Poslednji put, pre tri dana, napisao je poruku da je “otvorio oči”, bez ikakve griže savesti što je dva dana doveo u pitanje živote sedmorice mladića, koje nije ni poznavao i koji mu se tokom dočeka Nove godine nisu ničim zamerili.


Kostić je poznat i kao član Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni”. Pre napada na Trgu republike je redovno komentarisao navijačku grupu “Alkatraz”, a napominjao je da je “zabranjen” jer nije “Ciganin i katolik kao ostali”.


Kako saznajemo, osumnjičenom su roditelji razvedeni, a dok je živeo u Ćićevcu imao je običaj da fizički nasrne i na očuha.


Prethodnih dana Kostić je pravio probleme u zgradi, razbijao prozore i nasilno se ponašao, pa je predsednik kućnog saveta stanara čestitao policiji na njegovom hapšenju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.01.2013. 00:25
На десетак љета да се мало охлади...
Ponedeljak 07.01.2013. 00:40
Jos samo da objasni kako je to bio "vas sebe" i kada je krenuo od kuce na docek Nove godine sa nozem !!??? DOGODINE U PRIZRENU
Ponedeljak 07.01.2013. 02:14
што себе није мало резнуо ножем да види како је то
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online