Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.01.2013.
13:40 >> 17:24h
Blic A

Uhapšen napadač sa Trga Republike

Beogradska policija uhapsila je napadača sa Trgu republike, osumnjičenog da je u novogodišnjoj noći izbo sedmoricu mladića, saznaje "Blic".

Foto: Ilustracija
 

Osumnjičeni Marko Kostić je u novogodišnjoj noći prvo izbo Dejana V., a zatim njegovog druga Lazara I. Prilikom bekstva izbo je još petoro posetilaca na Trgu, među kojima su bila i dvojica Tunišana.

Pogledajte snimak njegovog hapšenja:

Neki od povređenih su pušteni iz bolnice, dok se ostali oporavljaju u Kliničkom centru Srbije.

Prema rečima očevidaca s kojima je "Blic" razgovarao, napadač je te noći bio u društvu još dvojice muškaraca. Njih trojica su se našli u publici na Trgu Republike, a napad se desio u opštem metežu koji je nastao dok je grupa "Električni orgazam" izvodila pesmu "Igra rokenrol cela Jugoslavija".

- Počelo je guranje, a jedan od njih je zagrlio našeg druga i rekao mu: "Izvini, malo smo pijani". Naš prijatelj im je na to odgovorio: "Ma, nema veze, Nova godina je”. U tom trenutku je prišao poznanik tog muškarca koji je zagrlio našeg druga. Tada je sevnuo nož - pričaju mladići koji su prisustvovali krvavoj sceni.

Veljović: Identifikovana osoba koja je bila s napadačem

Policija je identifikovala jednu osobu koja je u novogodišnjoj noći bila s uhapšenim Markom K, osumnjičenim da je nožem izbo sedam osoba na dočeku Nove godine na
beogradskom Trgu Republike, rekao je direktor policije Milorad Veljović.

On je za agenciju Beta rekao da je Marko Kostić (23) iz Ćićevca uhapšen oko 12 sati.

Veljović je kazao da je Marko K. bio direktni izvršilac, a da policija nastavlja da traga za osobama koja su te večeri bila s njim u društvu. Prema njegovim rečima, Marko K. je neprijavljeno boravio u Beogradu, a protiv njega su već podnošene prijave za krađe i razbojništva. Veljović je kazao da policija nastavlja istragu i o motivu napada.

Dačić: Osumnjičeni priznao napad

Osumnjičeni za napad na dočeku Nove godine na beogradskom Trgu Republike priznao je da je nožem izbo sedam osoba, izjavio je ministar policije Ivica Dačić.

Kostić, kojem je određeno policijsko zadržavanje, priznao je šta je uradio i na saslušanju je rekao da je "u pitanju bio alkohol", kazao je ministar novinarima u Beogradu posle dodele paketića deci policajaca koji su poginuli na dužnosti.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.01.2013. 09:57
Njegovo nedelo će dugo izazivati strah kod ljudi prilikom masovnih okupljanja, kao loša mogućnost koja u buduće može da se desi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online