Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.01.2013.
11:08
Blic A

Vladu Budalu čekaju četiri suđenja

Vladimir Milisavljević - Vlada Budala (36) po izručenju iz Španije biće prebačen na izdržavanje jedinstvene maksimalne zatvorske kazne zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i drugih zločina zemunskog klana, ali će u početku biti u Beogradu gde mu se sudi u dva postupka, piše beogradski Blic.

Uskoro u Srbiji: Vladimir Milisavljević Budala
 

Sudija Maja Kovačević, portparol Specijalnog suda, kaže za Blic da će Milisavljević, ukoliko bude izručen Srbiji, biti odmah poslat na izdržavanje pravosnažne kazne za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druge zločine zemunskog klana.

Bojoviću sude Španci

Luka Bojović (39) pre eventualnog izručenja Srbiji odgovaraće u Španiji za krivična dela za koja je tamo osumnjičen. On je u pritvoru u Španiji od 9. februara, kada je uhapšen u Valensiji. Bio je uhapšen i u Beogradu 22. septembra 2007. pod sumnjom da je skrivao odbegle "Zemunce". Međutim, kako za to nije bilo dokaza, optužen je samo za nezakonito posedovanje oružja i falsifikovanje dokumenta. Pušten je iz pritvora 14. aprila 2008. posle izricanja prvostepene presude, tako da mu je od potvrđene kazne ostalo da odsluži sedam meseci zatvora. U Srbiji mu se u odsustvu sudi za tri ubistva iz 2004, gde mu preti kazna od 40 godina.

"Ukoliko podnese zahtev za ponavljanje postupka, a ima rok od šest meseci od dana od kada mu se uruči presuda u Srbiji, sud će odlučivati da li su ispunjeni zakonski uslovi. Uz zahtev, ali i ako veće utvrdi da su ispunjeni uslovi, može mu se ponovo suditi u oba postupka", kaže sudija Kovačević.

Osim ova dva postupka za koja Milisavljević može da traži ponavljanje, čekaju ga još dva. Milisavljević neće biti poslat u Zabelu zbog presuda od 35 godina zatvora zbog ubistva premijera i 40 godina zbog drugih zločina zemunskog klana, već će u početku biti u Okružnom zatvoru u Beogradu zbog druga dva suđenja koja su u toku.
 

Advokat Alekasandar Popović, koji je branio Milisavljevića u postupku za ubistvo premijera i zločine zemunskog klana, kaže za Blic da sa svojim klijentom nije imao kontakt.

"Bio sam advokat po službenoj dužnosti i u to vreme sam kontaktirao sa porodicom. Ukoliko Milisavljević bude izručen, imaće pravo da traži ponavljanje postupka. Verujem da će sud usvojiti takav njegov zahtev, jer je njegovo pravo da bude u sudnici", kaže Popović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online