Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.02.2010.
17:58
Press.rs A

Mrtav sam pijan, oduzmite mi vozačku dozvolu!

Goran Todosić (33) iz Valjeva, posle trežnjenja u policijskoj stanici, tražio je od sudije za prekršaje da mu trajno oduzme vozačku dozvolu kako bi dao primer drugima.

Neću više da vozim, prodaću "fiću" da platim kaznu: Goran Todosić

 Gorana Todosića (33) iz Valjeva policija je zaustavila u centru grada. Posle kontrole policijski aparat pokazao je da Goran ima čak 3,14 promila alkohola u krvi. Policijska patrola ga je uhvatila za volanom "fiće" u povratku iz noćnog provoda, nakon čega je Todosić od sudije za prekršaje zatražio da mu, za primer drugima, bude trajno oduzeta vozačka dozvola.

 

U valjevskoj policiji je potvrđeno da je Goran Todosić rekorder po količini izmerenog alkohola u krvi od početka primene novog zakona, i navode da ne postoji mogućnost da je alkometar "slagao"', pošto je baždaren pre nekoliko dana.

Todosić je neslavni rekorder po otkrivenoj količini alkohola od početka primene novog zakona o bezbednosti u saobraćaju. Po zanimanju TV mehaničar, Todosić kaže da je rešio da se obrati javnosti kako bi skrenuo pažnju svim vozačima da im se ne desi greška koju je on napravio.

"Moj primer treba da bude za nauk svim vozačima da zaborave na alkohol. Voleo bih da to vaspitno utiče na sve one koji voze i piju, a mnogo nas je takvih", iskreno kaže ovaj Valjevac.

On objašnjava kako je naduvao alkometar do 3,14.

"Po povratku iz provoda drug i ja smo svratili u ćevabdžinicu. Dok smo čekali pljeskavice, on je izvadio flašu rakije i na brzinu sam popio četiri čašice. Kada sam seo u "fiću", posle nekoliko minuta, zaustavili su me policajci. U prvom momentu pomislio sam da ne vidim dobro kada se na displeju alkometra pojavilo 3,14. Saobraćajci su bili u čudu i rekli su mi da je sa toliko alkohola trebalo da budem u komi", kaže Todosić, koji je nakon ovog događaja dobio nadimak "Pi", po izmerenoj količini alkohola u krvi.

Todosić je noć proveo u valjevskoj policijskoj stanici na trežnjenju, gde je bio 12 sati, posle čega je priveden sudiji za prekršaje.


Dr Branka Stanojević
Imao sreće što nije pao u komu

 

Dr Branka Stanojević iz psihijatrijske službe valjevske bolnice kaže da veliko prisustvo alkohola u organizmu bitno utiče na promenu svesti i psihomotornih sposobnosti i da je mladić, koji je imao 3,14 promila alkohola u krvi, imao sreću što nije pao u alkoholnu komu.

 

"U tim situacijama je bitno smanjena koncentracija, sposobnost za upravljanje vozilom i mogućnost da se reaguje na vreme na promene koje se dešavaju u toku vožnje, jer tada obično dolazi do zakasnele reakcije".

 "Smestili su me u policijske prostorije za zadržavanje. Ćelija je takva da zaista vaspitno deluje na sve koji u nju dođu zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Od sudije za prekršaje sam tražio da mi trajno oduzme dozvolu jer očigledno nisam za vožnju. Jedino se nadam da neću završiti u zatvoru i da će mi biti izrečena mera društveno-korisnog rada pošto mi je ovo prvi prekršaj", kaže Todosić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online