Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 20.12.2012.
15:07
Blic A

Mišković i Kasa cimeri u "Hajatu"

Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga pritvorsku ćeliju deli sa Jožefom Kasom, uhapšenim zbog afere Agrobanka. U ćeliji im je jedina zamimacija slušanje radija, koji je Kasa dobio, objavio je "Blic".

Slušaju tranzistor i jedu boraniju sa mesom
 

Mišković i Kasa su u delu Okružnog zatvora u Beogradu nazvanom "Hajat", jer ima najbolje i najbezbednije uslove.

"Mišković je jeo hranu koju su dobijali svi ostali zatvorenici od kada je u Okružnom zatvoru. Dosad je dva puta jeo pasulj, jednom boraniju sa mesom, a u utorak kuvani kupus. Nije se žalio na hranu i tek je danas (sreda) za Svetog Nikolu dobio obrok iz restorana 'Deltino'. Hranu je ponudio i Kasi, jer svi koji su zatvoreni u 'Hajatu' jedu u ćelijama. Od kada je Mišković došao ni jedan ni drugi se nisu žalili", kaže izvor "Blica" iz beogradskog Centralnog zatvora.

Mišković svakodnevno izlazi u šetnju od jednog sata u zatvorskom krugu beogradskog Okružnog zatvora (CZ) na koje ima pravo, i do sada nijednu nije propustio.

Najbogatiji Srbin i Kasa, koji je uhapšen zbog slučaja Agrobanka i subotičke filijale čiji je bio direktor, pod istim su režimom kao i ostali zatvorenici u "Hajatu". Ujutru ustaju u šest sati i uveče u 22 idu na počinak, kada se gase svetla u ćelijama.

Vlasnik Delte je od ćerke Ivane Mišković-Karić i zeta Gorana Karića dobio pakete s posteljinom, garderobom, stvarima za ličnu higijenu, papučama i jednom knjigom. Do idućeg meseca mogu da ga posećuju samo advokati, a broj poseta branioca nije ograničen, tako da praktično mogu da dolaze svaki dan.

"Mišković neće imati pravo na još jedan paket do idućeg meseca, sem ako za Novu godinu Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ne dozvoli svim zatvorenicima u Srbiji da prime ekstra paket, kao prošle godine. Svi paketi moraju da se kontrolišu", rekao je izvor "Blica".

Najbogatijem Srbinu je određen pritvor do 30 dana i može da bude produžavan do šest meseci, a ako tada bude podignuta optužnica - do pravosnažnosti presude. Ukoliko, eventualno, optužnica ne bi bila podignuta za šest meseci, Mišković bi se automatski branio sa slobode.

Pritvor Miškoviću do tri meseca može da se produžava u Specijalnom sudu, a posle toga se po žalbama odlučuje Apelacionom sudu u Beogradu. Miškoviću je pritvor određen, kako je rečeno u Specijalnom sudu, iz tri razloga; da ne bi ometao istragu uticanjem na svedoke, zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemirenja javnosti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.12.2012. 15:08
Nadam se da će ih se još toliko nakupiti da mogu da organizuju malu olimpijadu!
Petak 21.12.2012. 08:49
Dva junaka... malo jača...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online