Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 20.12.2012.
13:26 >> 14:49h
Beta, RTV Plus A

Albanci pretukli srpskog dečaka

Grupa od oko 20 albanskih dečaka sačekala je petoro srpskih đaka na povratku iz škole, a jednog su stigli i teško ga pretukli.

Pretučeni dečak Marko Stanojević

To je agenciji Beta rekao predsednik opštine Kosovska Kamenica Boban Jevtić. Po njegovim rečima, incident se dogodio sinoć u 19.20 časova ispred Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Kosovskoj Kamenici, a deca koja su napadnuta su učenici sedmog i osmog razreda.

"Incident se dogodio u dvorištu koje deli tri škole. U grupi od petoro srpske dece koju su počeli da jure albanski učenici nalazila se i jedna devojčica. Jednog od njih, Marka Stanojevića iz Berivojca Albanci su sustigli i pretukli na oko 50 metara od škole dok su ostali uspeli da pobegnu", kazao je Jevtić.

Nakon nastave videli smo grupu albananaca isprede njihove škole kaže za RTV Puls Marko Stanojević, pokušali smo da ih zaobiđemo iza jedne zgrade, međutim sustigli su nas i mene su pretukli. Sada strahujem da idem u školu, svakim danom je sve strašnije, ističe Marko.

"Strašno sam zabrinuta za Marka", kaže njegova majka Snežana, pored fizičkih povreda koje je zadobio doživeo je i veliki stres. Plašim se kako će sve ovo uticati na njega i kako će pod tim traumamo dalje da živi i da se kreće u školu.

"Nije bilo nikakvih dobacivanja niti provokacija od strane srpske dece, niti se oni međusobno poznaju. Jednostavno grupa albanske dece se okupila sa ciljem da ih pretuče. Deca koja su uspela da pobegnu pozvala su pomoć, a Marko Stanojević je sa teškim povredama prebačen prvo u ambulantu u Ranilugu a kasnije u Zdravstveni centar Vranje", rekao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, dečak je nakon ukazane pomoći pušten na kućno lečenje.

"U poslednje tri nedelje su učestali incidenti u kojima albanska deca školskog uzrasta nasrću na srpsku decu, svaki slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji ali izgleda da ne postoji volja da se srpska deca zaštite", kazao je Jevtić.

Nakon nastave videli smo grupu albananaca isprede njihove škole kaže za RTV Puls Marko, pokušali smo da ih zaobiđemo iza jedne zgrade, međutim sustigli su nas I mene su pretukli. Sada strahujem da idem u školu, svakim danom je sve strašnije ističe Marko.

Strašno sam zabrinuta za Marka kaže njegova majka Snežana, pored fizičkih povreda koje je zadobio doživeo je i veliki stres. Plašim se kako će sve ovo uticati na njega i kako će pod tim traumamo dalje da živi i da se kreće u školu.

Nazif Hajrizi komandir policijske stanice u K.Kamenici kaže da je povodom ovog slučaja pokrenuta istraga I da se preduzimaju druge preventivne mere.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.12.2012. 14:49
''Albanci pretukli srpskog dečaka'' ? A da nisu možda Dacic i ostala bagra? Kako oni kažu...''budimo realni''....
Četvrtak 20.12.2012. 14:53
Drži se Marko! I naucite od njih.Budite uvek u grupama. Jedan sam ne napravi ništa! Drži se!
Petak 21.12.2012. 08:19
Etnicko ciscenje bez milosti. Siptari moraju prakticno da nestanu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online