Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.12.2012.
16:04
Večernje novosti A

Šarićev klan uklanja svedoke?

Ubistvo Nikšićanina Vidaka Vorotovića (34), brata Marka Vorotovića, jednog od pripadnika kriminalne grupe Darka Šarića, treća je likvidacija u poslednje dve godine nekoga ko je povezan sa ljudima bliskim odbeglom Pljevljaku, pišu Večernje novosti.

Darko Šarić nalazi se na Interpolovoj poternici
 

Motivi ovog napada još se utvrđuju. Pojedini smatraju da je razlog osveta što je njegov brat priznao krivicu, dok drugi ceo događaj povezuju sa činjenicom da je Vidak i sam bio upleten u razne kriminalne radnje i da se nekome zamerio. Neko vreme bio je u bekstvu, zbog sumnje da je pripadnik jedne kriminalne grupe, ali je posle hapšenja u Srbiji i suđenja u Podgorici oslobođen.

Bomba na kafić

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu vodi se istraga protiv NN osobe zbog bacanja bombe na Joksovićev kafić. Prilikom saslušanja, kada se pojavio kao oštećeni, Joksović je kazao da ne zna ko je bacio eksplozivnu napravu, koja je uništila njegov lokal. Posle napada njemu je pojačano obezbeđenje, a sa porodicom je odveden na novu lokaciju gde ih danonoćno čuvaju.

Ubijen je dok je sedeo u svom "audiju" na parkingu autobuske stanice u Nikšiću. Prema prvim rezultatima istrage napadač mu je u glavu ispalio nekoliko hitaca, najverovatnije iz oružja sa prigušivačem.

Pre pet meseci na meti, još nepoznatog napadača ili više njih u beogradskom naselju Žarkovo, našao se Pljevljak Radojica Joksović, brat od strica Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u procesu protiv Šarića. Nastradao je kada je aktivirana eksplozivna naprava, postavljena ispod njegovog sivog „audija A6“. U eksploziji u Ulici braće Vučković lakše je povređen Predrag Rakić iz Krupnja, koji je bio na mestu suvozača.

Bomba je, najverovatnije, postavljena ispod automobila, na mestu sedišta vozača. Pretpostavlja se da je aktivirana daljinski, u trenutku kad je Joksović svojim vozilom naišao na "ležećeg policajca" i usporio.

Još uvek nisu otkriveni razlozi ove likvidacije, ali mnogi smatraju da je to bila opomena, ali i osveta za svedočenje protiv Šarića i njegovih ljudi. Upućeni navode da je Radojica preuzeo gotovo sve Nebojšine poslove i da je bio njegova desna ruka. Navodno, brinuo je o firmama, jer je ovaj ograničen u kretanju i organizovanju sastanaka sa poslovnim partnerima.

Sporazum

U martu ove godine Marko Vorotović je sa još petoricom optuženih sklopio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o priznavanju krivice. Prema tom sporazumu, koji je prihvatilo Posebno odeljenje beogradskog Višeg suda, izrečena mu je kazna od devet godina zatvora.

Inače, na Nebojšu Joksovića vodi se štamparija "BMG" u Žarkovu, u kojoj je sredinom septembra 2010. godine izbio požar. Iako se sumnjalo da je podmetnut, za to nije bilo dokaza. U junu prošle godine bačena je bomba na Joksovićev kafić „La prinćipesa“ u Žarkovu, koji je tom prilikom potpuno uništen.

Dragan Dudić, zvani Fric, bliski saradnik i poslovni partner Darka Šarića ubijen je 30. maja 2010. godine u Kotoru. Dok je sa društvom sedeo u lokalu "Moka" na njega je pucao Ivan Vračar. Dudić je bio suvlasnik popularne kotorske diskoteke "Maksimus", a navodno, njegove firme su bile pod lupom crnogorskog tužilaštva zbog sumnje da je preko njih prao novac zarađen preprodajom kokaina.

Tvrdnje pojedinih da je Dudić ubijen zbog poslovne saradnje sa Šarićem, demantovao je sam Vračar, priznavši da je "zločin počinio jer se plašio za sopstveni život“. Naveo je da se ne seća detalja, konstatujući da mu je Dudić pretio da će ga ubiti i da će proći kao i njegov drug Dejan Đuković, likvidiran u oktobru 2009. godine u Kotoru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online