Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 19.12.2012.
12:24
D. Dekić - Vesti A

Pod istragom i Milan Beko

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić, potvrdila je za "Vesti" da je biznis dvojac Miroslav Mišković - Milan Beko naveden u izveštajima Saveta o sumnjivoj privatizaciji C marketa i Luke Beograd i da je Beko u slučaju C marketa vlasništvo preneo na Miškovića.

Šta će reći sumnjivo lice: Milan Beko

Zbog nezakonite privatizacije Luke, Savet je sredinom 2010. podneo krivične prijave protiv Beka i još 16 lica. Beko je uzvratio tužbom koju je juče odbio Apelacioni sud, pa tako i njegov zahtev da Savet sa veb-prezentacije ukloni tekst krivične prijave i saopštenje o tome. Vasilićeva ukazuje da je na predmetu Luke pronađeno i učešće MV investmenta, ali taj deo, prema njenim rečima, nije istražen do kraja. MV je, kako smo ustanovili, deo MK grupe srpskog "kralja šećera" Miodraga Kostića.


Mreža sumnjivih poslovanja vlasnika Delte, kome je juče odbijena žalba na rešenje o pritvoru, se širi, a saznanja o njegovim vezama sa narko-klanom Darka Šarića, potvrdio je zamenik lidera DS-a, vojvođanski premijer Bojan Pajtić.

On je rekao da je istragu Miškovićevih poslova sa Šarićem započela bivša vlast i da je dobrim delom zbog toga on prošle nedelje uhapšen. Pajtić je rekao da je bilo ozbiljnih indicija da Mišković učestvuje u pranju narko-miliona, da je gradnja beogradskog naselja Belvil delimično finansirana prljavim parama iz Šarićevih poslova, ali da tada nije bilo dovoljno dokaza za hapšenje Miškovića.

U gostima kod Tadića i Nikolića

Zajedno kod Rusa: Kostić, Mišković, Konuzin i Nikoić

Koliko je u svetu politike pridavan značaj najbogatijem Srbinu govori to što se Mišković našao među zvanicama koje je bivši predsednik Srbije Boris Tadić doveo na večeru upriličenu za potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.


I aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je Miškovića na svoju inauguraciju kojoj je prisustvovao i evropski komesar Štefan File.


Političari i dalje listom peru ruke od vlasnika Delte, iako su brojne zajedničke fotografije i snimci svedočanstvo dobrih odnosa.


Posle Miškovićevog priznanja o davanju apanaža političarima, vicepremijer Aleksandar Vučić je rekao da je reč o nekim bivšim, ali i sadašnjim ministrima. Čuje se, međutim, da je to teško dokazivo.

Specijalci podržali Tomu

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) podržali su napore Vlade i predsednika Tomislava Nikolića u borbi protiv korupcije. Nikolić se, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, sastao sa pripadnicima SAJ koji su mu povodom 34 godine postojanja jedinice uručili plaketu za veliki doprinos i podršku srpskoj policiji.

Istraživač antikoruptivnog sajta Pištaljka, novinar Ivan Ninić kaže da trag novca ostaje trajno zabeležen, samo treba pratiti njegov promet po svim računima i finansijsku forenziku, da bi se ustanovio i priliv i odliv para.


- Ukoliko je Mišković političarima davao "na ruke", poželjan je za to otkriće svedok saradnik. Treba, međutim, voditi računa da ne dođe do zloupotrebe tog instituta, jer se dešava da ni svedoku saradniku nije u interesu otkriće pune istine, pa treba s njim pregovarati o optužbi i benefitima - ukazao je Ninić.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.12.2012. 18:02
Dok ne pokrenete postupak protiv Koleta i dok ne prikazete imovinu Ruzice Djindjic tesno povezanu sa bogatstvom Koleta i Milije Babovica sve je boranija.Pa od toga je pocelo.Ko je uzeo proviziju za kupovinu 1000 pezoa za MUP, zasto Babovic napusta taj posao posle toga ,i sa Ruzicom osniva Viktorija grupu. sve je to povezano od dolaska takozvanog vizionara na vlast.
Sreda 19.12.2012. 18:49
Ove istrage mi manje vise ne smetaju koliko cinjenica ko ih sprovodi i zbog cega, zasto bas sada kada je poznato ko im je pruzao mogucnosti dugih 12 godina za ovakav biznis i izgradnju monopola na teritoriji Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online