Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 14.12.2012.
09:45
Beta A

Ubijeni policajac i pljačkaši zlatare

Policajac Miroslav Stamenković (27) preminuo je u bolnici u Leskovcu od posledica ranjavanja tokom jutrošnje pljačke zlatare "Unca" u centru Vlasotinca. Policija je uzvratila vatru i ranila dvojicu, od trojice pljačkaša, jedan od njih je odmah preminuo, a drugi u bolnici. Lakše je povređena i jedna radnica u zlatari.

U saopštenju MUP-a Srbije navodi se da su poginuli Darinko V. Iz Berana i Velibor L. iz Bijelog Polja, koji su pokušali da opljačkaju zlataru "Unca", a njihov treći saučesnik Adnan Š. iz Berana je uhapšen.

Pljačkaši su oko 8.30 časova ušli naoružani u zlataru i vezali dvoje radnika. Vlasnik zlatare je to video preko video-nadzora, uključio alarm i pozvao policiju, koja je udaljena 50-ak metara od radnje.

Razbojnicu su, bez plena, utrčali u "land rover" i Ulicom Lole Ribara počeli da beže prema Gimnaziji. U poteru za pljačkašima krenula su dva policijska automobila. Pljačkaši su otvorili vatru, policajci su uzvratili i dvojica pljačkaša su ranjena. Jedan od njih je preminuo odmah.

Ranjeni policajac je dovezen u bolnicu u Leskovcu sa ranom na srcu, ali je izdahnuo na ulazu u bolnicu. Drugi ranjeni pljačkaš je prevezen u bolnicu, gde je umro, a treći njihov saučesnik je uhapšen.

Radnice vezane žicom, jedna tučena

 

Vlasnik zlatare Bogoljub Džekić rekao je da je pokušaj pljačke trojice muskraca video preko video nadzora iz svoje druge radnje udaljena pola kilometra od mesta dešavanja i da je odmah pozvao policiju i uputio se ka zlatari.

 

"Kada sam stigao pljačkaši i policija nisu bili tu, a dve radnice sam uplašene pronašao zaključane u WC-u, ruke su im bile vezane žicom, a usta lepljivom trakom. Jednu od njih su tukli", rekao je Džekić.

Očevidac pogibije policajca Božidar Stefanović rekao je da je stradali policajac jurio trojicu pljačkaša s pištoljem u ruci i da ih je sustigao u Ulici Ive Lole Ribara.

"Sve vreme je govorio 'stoj policija, pucaću', a na razdaljini od desetak metara jedan od bandita se okrenuo i počeo da puca, a zatim i drugi. Bila je to rafalna paljba. Policajac je bio ranjen, video sam krv, ali je i dalje stajao i zatim i on počeo da puca", rekao je očevidac.

Kolege i prijatelji poginulog policajca rekli su da je bio hrabar i da je veoma savesno obavljao svoj posao. Istraga događaja je i dalje u toku, a na licu mesta je istražni sudija Višeg suda u Leskovcu. U policiji su naveli da su pljačkaši u Leskovcu pre nekoliko dana zakupili stan.

Veljović: Dao život za narod i državu

 

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je poginuli policajac iz Vlasotinca Miroslav Stamenković (1985) junak i da je svoj život dao za državu i narod.

 

On je sa saradnicima i državnim sekretarom MUP-a Vladimirom Božovićem obišao mesto na kom su danas poginuli policajac i dvojica pljačkaša zlatare u centru Vlasotinca.

 

"Ovo je dokaz o opredeljenosti da policija svoj posao radi profesionalno i zakonito i po cenu svog života", istakao je Veljović.

 

Saučešće porodici policajca

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće porodici policajca Miroslava Stamenkovića.

"Potresen sam ovim tragičnim događajem, svestan da se pripadnici policijskih službi, u izvršavanju poslova, mogu svakodnevno naći u situacijama visokog rizika po život", naveo je Dačić u telegramu saučešća.

Premijer je dodao da tragična Miroslavljeva smrt podseća da je posao policajca jedan od najtežih i da ga obavljaju najbolji među nama.

"Nadam se da će čitavo društvo shvatiti rizik s kojim se svakodnevno suočavaju policajci i da će naučiti na pravi način to da poštuje", navodi se u telegramu saučešća premijera Dačića.

Petak 14.12.2012. 12:04
Дошли црногорци да пљачкају и убијају по Србији. Полиција сада мора направити рације по свим градовима и такозване ситне мафијаше стрпати у затворе.
Petak 14.12.2012. 13:11
Neizbežno je pitanje, vredi li to zlato toliko koliko ti mladi životi?
Petak 14.12.2012. 11:08
. . . bilo bi pozeljno, ako bi – kako izgleda – ratoborni VALIS 70 bio voljan da objasni svoju sadisticki komentar povodom tragedije u Vlasotincu , da bi se evtl. mase Srba najzad digle protiv " fasistickih pandura" ! Z. Dacic
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online