Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 13.12.2012.
10:48
Blic A

Direktor gazdinstva "Stolovi" zlostavljao zaposlene

Bivšeg direktora u Šumskom gazdinstvu “Stolovi” iz Kraljeva Rada Vranića sud je proglasio krivim za zlostavljanje nad dvojicom radnika.

Foto: Arhiva

Vranić je, kako se navodi u obrazloženju sudskog veća, tokom 2008. godine zlostavljao i mučio pravnika Dejana Dančetovića, rukovodioca službe za pravne poslove, i šumara Miloja Ilića, zaposlene u ovom gazdinstvu koje pripada JP “Srbija šume”. Njih dvojica traže i da se Vranić razreši dužnosti sa svih rukovodećih funkcija.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je pravosnažnu presudu Osnovnog suda u Kraljevu kojom je Vranić osuđen uslovno na sedam meseci i novčanu kaznu koja ga obavezuje da Dančetoviću i Iliću isplati po 800.000 dinara.

Tadašnjem rukovodiocu pravnog sektora Dejanu Dančetoviću dan je u tom periodu počinjao direktorskim pozivom da dođe kod njega u kancelariju, a onda često i po deset puta u samo jednom satu.

- Vranić me je na sednicama pred drugim ljudima i kolegama potpuno omalovažavao. Pričao mi je da sam glup, nesposoban za rad ili bolestan. A da bi brže stigao do njega, bilo bi pogodno da “imam rolere na nogama”. Zadavao mi je potpuno trivijalne poslove. Trebalo je da izigravam kurira, a takva služba postoji u firmi, ili da pratim radnike kako bi im uputio rešenja o raspoređivanju. Trpeo sam sve to godinu dana, ali onda više nisam mogao - kaže za “Blic” Dančetović.

Šumaru Miloju Iliću, piše u presudi, Vranić izricao slične ocene o stepenu inteligencije, stručnoj i radnoj sposobnosti, dodajući još da je "lopov i lažov".

- Stalno je naređivao kontrolu mog terena, ali bez obzira na to što nije bilo propusta u šumarskom radu, premeštao me je na lošija radna mesta. Zbog toga sam morao dnevno da putujem i po 30 kilometara - kaže Ilić.

Tako su pre četiri godine ova dvojica radnika odlučila da zajedno tuže direktora. Osnovni sud u Kraljevu doneo je prvu, ali oslobađajuću presudu direktoru Vraniću u aprilu 2011. godine. Međutim, na žalbu druge strane, Apelacioni sud u Kragujevcu je tu presudu ukinuo, pošto je sudsko veće utvrdilo da uprkos izvođenju dokaza saslušanjem svedoka, ti dokazi u presudi uopšte nisu cenjeni kao ni priložena dokumentacija. Inače, na sudu je saslušano blizu 30 svedoka, uglavnom radnika JP "Srbijašume" u Kraljevu.

Apelacioni sud u Kragujevcu, uvažavajući žalbe oštećenih, potvrdio je prvostepenu presedu kojom je Rade Vranić proglašen krivim za zlostavljanje i mučenje Dejana Dančetovića i Miloja Ilića.

Dančetović i Ilić zatražili su i naknadu od po 800.000 dinara pa ih je sud uputio da ta prava ostvare putem građanske parnice. I pored nekoliko pokušaja, Vranića se juče nije javljao na telefon.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.12.2012. 11:09
Такве треба у затвор са педерима.Па нека и сам доживи злостављање.
Četvrtak 13.12.2012. 11:17
Ovaj mangup i ovos od coveka treba i vise da im plati. Neradnik dosao u firmu da se izivljava nad radnicima.Nazalost, to nije usamljeni slucaj u ovoj drzavi, ima toga jos. Ko zna da li cemo ikada vise citati da radnici hvale svog direktora.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online