Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 12.12.2012.
10:08
Beta, RTV A

Štićenici: Peranović naređivao batinanje

Bivši štićenici "Sretenja",doma za lečenje narkomana u Jadarskoj Lešnici pored Loznice, posvedočili su da je u tom centru bilo prebijanja i da je nasilje naređivao sveštenik Branislav Peranović, koji je letos optužen za ubistvo štićenika Nebojše Zarupca.

Nova svedočenja: Branislava Peranovića očekuje suđenje za ubistvo
 

"Tukli su pesnicama, ašovima... Sve je zavisilo od toga kakav si prekršaj napravio. Za manji prekršaj - šamari, za teži - ašovi, za pokušaj bekstva - kompletne batine", ispričao je jedan anonimni štićenik za emisiju "Radar" Televizije Vojvodine.

"Vode te u šumu, uhvatiš se za drvo, natrćiš se, ne smeš da jaukneš iako te tuku ašovom. Uglavnom 15, 20, 30, 50 udaraca... To je prepisivao otac Branislav. Od oca Branislava niko se nije vratio sa malo batina", kazao je taj štićenik.

"Umesto dobar dan - šaka u glavu"

Đorđe Andrejić, koji je u Sretenju proveo sedam dana, rekao je da su ga bukvalno "oteli" iz stana u Beogradu i odveli u taj centar i dodao da je potom to pokušao da ispriča svešteniku Peranoviću.

"Nisam mu stigao reći ni dobar dan, a on me udario šakom u glavu. Kada su me pretukli, odmah sam mogao da čujem i druge slične stvari", rekao je Andrejić.

Ispričao je da je u centru bio i jedan "šizofreničar", mladić koji je stalno pričao sam sa sobom, koji je i noću stalno buncao. "On je krenuo putem da beži. I njega su baš, baš prebili", naveo je taj štićenik.

Nevena Zarubac, rođena sestra ubijenog Nebojše Zarupca, kroz suze je rekla da se ne nada da će Peranović biti osuđen.

"Znam da su spremni na sve. Ko ume dobro da laže, taj pobeđuje", kazala je ona. Više javno tužilaštvo u Šapcu podiglo je 7. decembra optužnicu protiv Peranovića (54), koji se tereti za krivično delo teško ubistvo.

On je optužen da je 6. avgusta ubio Nebojšu Zarupca (39), tako što ga je pretukao štapom. Peranović je pre toga bio upravnik navodnog rehabilitacionog centra "Crna Reka", a u žižu interesovanja došao je 2009. godine, posle emitovanja video-snimaka na kojima se vidi kako u tom centru ašovom prebijaju štićenike.

Sveštenika je tada sud u Tutinu osudio na godinu dana zatvora uslovno jer je pretukao oca jednog štićenika centra. Peranović je potom premešten u Jadarsku Lešnicu, gde je preuzeo upravljanje centrom Sretenje.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.12.2012. 18:40
Sa narkomanijom se nemoze drugacije podrzavam totalno to sto rade ako ima efekta a cujem da ima ..Zar trbeba da se ostavi taj narkoman da nekoga on ubije da bi se drogirao milion primera se vec desilo ...Za narkomane nemam reci da se ja pitam dao bi koliko oce droge da sto pre riknu ...bice lepse bez narkomana ... nase drustvo .. Nece niko decu bosti sa iglama nece niko prenositi zarazne bolesti sve ih treba pomoci da riknu sto pre da mi je rodjeni brat podrzao bi isto to narkoman je narkoman ubio bi rodjenu majku oca kad mu je kriza ...
Sreda 26.12.2012. 20:57
Svestenik Branislav Peranovic je ozbiljan,iskren i nadasve dobar covek. Ja ga poznajem,i zato s pravom pisem o njemu,za razliku od mnogih koji komentarisu iskljucivo po osnovu tendecioznih novinskih tekstova. Hvala Bogu nemamo iskustvo sa drogama vec je nas odnos pravoslavno duhovnog karaktera vec osam godina.Mogao bih o njemu i njegovom radu pisati jako puno.Ziveo je ,radio i gresio kao i stvako od nas,ali je svoj zivot i zivot svoje porodice posvetio i podredio kako bi narkomanima pomogao.To je podvig ravan ludilu. Izuzetno je obrazovan sto svetovno to i duhovnog karaktera.Veoma svestran i nadasve kulturan covek.Ponavljam greh bi bio ne reci sve ovo sto o ovom coveku znam....
Sreda 26.12.2012. 21:00
....Ne pogadja me sto ovde citam svakojake osude koje ljudi pisu,ponukani sopstvenim ne'vaspitanjem,primitivizmom,zlobom. Cudi me da se ne oglasavaju mnogi kojima je Otac Branislav Peranovic pomogao.Strah,malodusnost,zaborav sta li........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online