Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 11.12.2012.
10:04
Večernje novosti A

Pretnje Lešanoviću: Izbegavaj Novi Sad

Uprkos sms pretnjama, upućenim s nepoznatog broja mobilnog telefona, Pavle Lešanović (47) iz Beograda u utorak će doći u Osnovni sud u Novom Sadu i dati izjavu povodom incidenta ispred kafane "Tako je suđeno“. Lešanović optužuje Nenada Čanka, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), da ga je s dvojicom telohranitelja pretukao i povredio, pišu Večernje novosti.

Nenad Čanak je navodno pretukao sa dvojicom telohranitelja Pavla Lešanovića

Uznemirujuće poruke Lešanoviću su stigle u subotu popodne i o tome je istog dana, nekoliko sati kasnije, obavestio beogradsku policiju, a u ponedeljak je tim povodom dao izjavu u Policijskoj stanici na Voždovcu.

U prvoj SMS poruci nepoznati pošiljalac je napisao: "Za tebe je Dunav granica, Novi Sad izbegavaj, za tebe nema sledeći put“. Lešanović je, kako kaže njegov advokat Goran Petronijević, odmah pozvao taj broj, ali niko nije odgovorio. Zatim je usledila nova poruka: "Vidim da te zanima ko sam. Upoznaćemo se u utorak u 10 sati.“

- Moj klijent me odmah pozvao i pročitao sadržaj obe poruke i prosledio ih meni - kaže advokat.

Čanak bez detalja

Predsednik LSV Nenad Čanak je 19. oktobra pred sudijom dao svoju izjavu o incidentu, zbog kojeg je osumnjičen za nasilničko ponašanje. U sudnici se zadržao dvadesetak minuta, ali nije iznosio detalje događaja.

Petronijević, ističući da su i kasnije pozivali broj sa koga su stigle poruke, ali je i dalje isključen.

- Prvo sam pomislio da se neko od poznanika šali, jer broj nije bio skriven i da će se kasnije javiti. A kada je odgovoreno da će se videti u utorak u deset, za kada je zakazano saslušanje, posumnjali smo i obavestili policiju.

Petronijević dalje dodaje da su nadležnog sudiju novosadskog suda obavestili da će se u utorak pojaviti u sudnici, ali i da imaju problem zbog SMS poruka.

- Dolazimo sigurno. Može nas sprečiti samo nevreme ili neka blokada na putu za Novi Sad - kazao je Lešanovićev advokat, aludirajući na sadržaj jedne od dve poruke. - Prezentovaćemo ih i sudiji.

Pročitajte sve o ovom slučaju ovde

Beograđanin je trebalo 25. oktobra da se pojavi u sudnici sa svojom verzijom događaja i da potvrdi ili demantuje Čankovo javno izrečeno priznanje da ga je tukao pesnicama, jer je nešto ranije za kafanskim stolom zlostavljao njegovu bratanicu Saru Čanak.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.12.2012. 10:37
Pozira ko Musolini .
Utorak 11.12.2012. 11:32
Лешановићу пошаљи тог црнокошуљаша у затвор.Тамо ће омршавити па ће ти бити захвалан,али проблем ће му представљати педери.
Utorak 11.12.2012. 11:26
U ovom slučaju je Čanku mnogo pametnije da ne uzburkava više stvari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online