Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.02.2010.
09:43
Srna, Blic, Vestionline A

Crna Gora ne obaveštava o Sokoviću i Šekularcu

Viši sud u Podgorici odredio je jednomesečni pritvor Goranu Sokoviću i Dejanu Šekularcu, osumnjičenim za krijumčarenje više od dve tone kokaina iz Južne Amerike. Srbija koja je za ovom dvojicom raspisala poternice za sada nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje iz Crne Gore na osnovu kojih bi mogla dalje da goni Sokovića i Šekularca.

Akcija "Balkanski ratnik"
Crnogorski specijalni tužilac za organizovani kriminal u roku od 48 časova treba da se izjasni o pokretanju istrage protiv osumnjičenih, prenosi "Pobjeda".


Beogradska kancelarija Interpola je na zahtev Ministarstva pravde Srbije poslala u nedelju drugi dopis u kome traži zvanično obaveštenje o hapšenju da bi mogla da traži izručenje uhapšenih, piše "Blic“.


U novom pismu poslatom pod oznakom "Hitno“ podseća se da je prethodni zahtev poslat 5. februara i da su nadležni u Srbiji saznali za hapšenja Sokovića, Šekularca i Tošića iz medija. U zahtevu se konstatuje da nadležni u Crnoj Gori nisu dostavili podatak o tome da je Sokoviću određen pritvor, kao i da Srbija nije upoznata ni sa svrhom pritvora, niti pravnim osnovom za njegovo zadržavanje, kao ni o fazi u kojoj se postupak nalazi.

U zahtevu poslatom preko Interpola se traži od nadležnih u Crnoj Gori da daju obaveštenja o tome da li su Soković, Šekularac i Tošić državljani Crne Gore. Ukoliko su trojica uhapšenih njeni državljani, njihovo izručenje neće biti moguće, ali zato može da im se pred crnogorskim sudom sudi za delo za koje ih tereti srpsko Specijalno tužilaštvo jer su Srbija i Crna Gora potpisale sporazum kojim je moguće međusobno preuzimanje krivičnog gonjenja i vođenja postupka.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević je za "Blic" potvrdio da nikakvo obaveštenje nije dobio iz Crne Gore.

Šarić negde u Evropi

 

Darko Šarić iz Pljevalja, koji je označen kao glavni organizator međunarodnog šverca 2,2 tone kokaina, nalazi se u bekstvu i, prema tvrdnjama crnogorske policije, krije se u nekoj od evropskih država.

Ministar unutrašnjih poslova je, suprotno tome, rekao da srpska policija ima informacije da se Šarić krije u Crno Gori.  

“Da bismo bilo šta preuzeli, moramo da dobijemo zvanično obaveštenje o lišavanju slobode, što se do sada nije desilo“, rekao je tužilac Radisavljević.


Za Sokovićem je Interpol Beograd raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju droge iz Južne Amerike, dok je Šekularac osumnjičen da je učestvovao u preuzimanju veće količine kokaina sa teritorije Južne Amerike, a zatim učestvovao u njegovom nelegalnom transportu na teritoriju zapadne Evrope.

Šekularac, nekadašnji pripadnik crnogorske policije, uhapšen je u petak nekoliko časova pošto se njegov saradnik Soković predao policiji u tom gradu, najverovatnije posle unapred postignutog dogovora sa tamošnjim tužilaštvom i policijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online