Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 05.12.2012.
11:08
Blic A

"Mišić nagrađen, a ja do kraja života invalid"

"Uroš Mišić je nagrađen. On je pobednik. A ja ću do kraja života ostati invalid", rekao je za "Blic" bivši žandarm Nebojša Trajković pošto je potvrđena odluka o oslobađanju Uroša Mišića, koji je juče izašao iz požarevačke Zabele u skladu sa Zakonom o amestiji.

Mišića na izlasku iz zatvora dočekao zagrljaj
 

Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde koji je osuđen zbog pokušaja ubistva policijaca Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk, septembra 2007. godine, izašao je juče iz zatvora u Zabeli.

Mišić je policajca Trajkovića napao upaljenom signalnom bakljom koja gori temperaturom od 1.000 stepeni, o čemu svedoči i video snimak.

"​Kako da oslobodite čoveka koji vas ubija, bode, koji vas pali? Hteli su da me upale, da izgorim kao sveća. I kako ja sada da se pomirim sa njegovim oslobađanjem. Kakva je to država? Da pustiš onoga koji je nekoga svesno zapalio, uništio mu život, i njemu i njegovoj porodici. Pored mene pati cela moja porodica. Ja na tom stadionu nisam bio radi sebe, nego radi interesa države. Država sada trči da pomogne istoj toj Crvenoj zvezdi a nikada se nije pitala, gde je Nebojša, kako mu je. Kako taj čovek živi? Nemam više ništa da kažem", izjavio je Trajković za Radio Slobodna Evropa.

Mišić je na prvom suđenju u septembru 2008. bio osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva, a kazna mu je kasnije prepolovljena. Vrhovni kasacioni sud je u martu ove godine potvrdio pravosnažnu presudu kojom je Mišić osuđen na pet i po godina.

Slučaj Uroša Mišića tako je postao simbol navijača, a parole sa porukama tima "Sloboda za Uroša" ili "Pravda za Uroša" masovno su ispisivane po gradovima u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.12.2012. 11:12
Ако је истина да је човјек остао инвалид, онда није уреду да је он слободан.
Sreda 05.12.2012. 12:51
Amnestija? Za koga? Za nekog tamo Urosa Misica koji je jedino poznat po huliganstvu na stadionu i sto je na svakom sudjenju plakao kao malo dete, toboze, nije znao da je napao sluzbeno lice(mislio je decko da je to jedan navijac Partizana). Sta mislis Misicu, koliko bi dobio godina robije u Engleskoj za ovo sto si ti uradio? Jadna li je ova, nazovi, drzava kad svaka susa dobije amnestiju. Sada je valjda na redu da i ostali huligani prodju kao Misic, pa da nam bude lepo i milo kad budemo gledali slicne scene kao na utakmici Zvezde i Hajduka.
Sreda 05.12.2012. 13:42
Riba od glave smrdi. Gde su zasticeni ljudi kao Dacic, Dinkic, Tadic i ostala bagra koja unesrecuje milione, zasto ne bi i ovaj mladi kreten koji je unesrecio jednu porodicu? U Srbiji nije zasticen jedino onaj ko se brani i pokusava da prezivi. Da ga je ovaj policajac u nuznoj samoodbrani ubio, verovatno bi mnogo bolje prosao, jer iz srpskog zatvora se izlazi kao iz kaubojskog salona a ovako je ostao invalid. Poruka nasih zakonodavaca dakle glasi, ako vas neko napadne uradite sve sto mislite da treba - samo nemojte da imate posla sa zakonom. Najbolje je da napadaca upucate ili bar izlomite, a onda ako imate priliku bacite ga u kanal i paljba. Jer srpski zakon je manje pravedan od napadaca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online