Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 01.12.2012.
11:21
Alo A

Ukrajinac koji krade i ranjava po Srbiji

Ukrajinski državljanin Viktor Loboda (44), koji od devedesetih godina pljačka i ranjava po Srbiji, i posle skoro dve decenije odležane u našim zatvorima ponovo se “ušunjao” u našu zemlju iako je čak dva puta proteran na 99 godina!

Foto: Ilustracija
 

Treće izručenje Kijevu čeka ga narednih dana, a trenutno se nalazi u azilu za strance u Padinskoj Skeli.

Pljačkanje po celoj Srbiji koje je uvek bilo praćeno i vatrenim obračunom razbojnik iz Ukrajine prvi put je uradio sredinom 1993. u Subotici, a kasnije i u Somboru, zbog čega je osuđen na ukupno sedam godina zatvora. Uz teško delo krađe njemu se pripisuje i ranjavanje prodavca u Somboru.

Čeka let u Kijev

Kako je “Alo!” potvrđeno, ukrajinski “zaljubljenik” u Srbiju Viktor Loboda juče je bio u azilu za strance u Padinskoj Skeli. Za nekoliko dana bi trebalo da odleti u Kijev, a za to će se pobrinuti naša zemlja.

Kako “Alo!” saznaje, tada je po našem zakonu dobio zabrana ulaska u Srbiju na 99 godina. On je, navodno, deportovan do granice sa Rumunijom i tu je izručen Ukrajincima.

Međutim, početkom 2002. i tokom 2003. godine, srpska policija beleži tri razbojništva i daje se opis stranog državljanina. Na osnovu operativnih saznanja, ponovo iza ranjavanja i pljački u Novom Beogradu i Zrenjaninu stoji Ukrajinac Viktor Loboda.

Tada mu se na teret stavlja pljačka kioska u Staroj Bežaniji, razbojništvo u Zrenjaninu i teška krađa u Novom Beogradu, kada je ranio policajca na dužnosti. Viši sud u Beogradu osudio ga je na kaznu zatvora u Sremskoj Mitrovici na 10,5 godina. Posle odslužene kazne, sredinom avgusta ove godine, naša zemlja mu je platila avionsku kartu za Kijev kako se više nikad ne bi vratio. U pratnji policije on je smešten u avion i ponovo mu je zabranjen ulazak na 99 godina u Srbiju.

Preko BiH u Srbiju

Prema našim saznanjima, Viktor Loboda (48) iz Ukrajine posle proteravanja u avgustu ove godine i dva meseca boravka u Kijevu ponovo je došao na ideju da dođe u Srbiju. Izvadio je nova dokumenta i vozom ušao u Bosnu i Hercegovinu. Proveo je nekoliko dana u Sarajevu, zatim seo u atobus i samo na njemu svojstven način ušao u Srbiju. Navodno, iznajmio je stan u Šapcu gde je i uhapšen.

Gotovo niko više iz naše zemlje nije mogao ni da poveruje da će se posle skoro dve decenije odsluženih kazni Ukrajinac vratiti u Srbiju. Međutim, pre nekoliko dana policija u Šapcu dobila je dojavu da se po njihom gradu šeta dobro poznati robijaš.


Ekspresnom akcijom stavljene su mu lisice na ruke i on je uhapšen. Ponovo je doveden u azil za strance u Padinskoj Skeli, gde čeka izručenje Ukrajini i ponovo doživotna zabrana ulaska u Srbiju.


Kako “Alo!” saznaje, Loboda posle hapšenja nije želeo nadležnima da otkije zašto se ponovo vratio u Srbiju, kao ni to zašto mu je naša zemlja interesantna za razbojništva.

POVEZANE VESTI

Subota 01.12.2012. 15:14
Ma koje proterivanje! Strpati ga u zatvor da tamo istrune! OVDE je napravio strasne prekrsaje, OVDE i neka odsluzi svoju kaznu!
Ponedeljak 10.12.2012. 14:00
Radio sam jedno vrijeme u ugostiteljstvu. Tu sam upoznao jednog iz Hrvatske koji je i otvoreno izjavljivao čim se bavi. Smijao se protjerivanju iz evropskih država, te govorio: Oni su maniti, smijeste me u avion ka gospodina, ja u avionu još nešto i užinam i dođem malo kućo. Za misec dva koliko se odmorim ja opet vanka. Tako i ovi naši pošalju ga da obiđe porodicu i prijatelje. Ma strpajte u teretni voz za sibir, sa hljebom i vodom za 20 dana i bacite kljuć. Možete i jedno 3-4 mijeseca samice pod istim uslovima, pa će on sam tražiti da ide
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online