Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 27.11.2012.
20:34
Telegraf A

Učenice popile esenciju zbog ljubavnih jada!

Dve srednjoškolke u Blacu su za vreme odmora u školskom toaletu uzele po par gutljaja esencije iz bočice, a onda otišle u lokalni Dom zdravlja, gde su prijavile šta su učinile. Kako prenose mediji, one su pokušale da se otruju u toaletu škole i to zbog ljubavnih jada.

Devojke se same javile u Dom zdravlja, odakle su hitno prebačene u bolnicu
 


Kako saznaje "Telegraf", one su zbog ljubavnih problema za vreme odmora otišle u prodavnicu u blizini škole i kupile dve manje bočice esencije. Ušle su u školski toalet i popile po par gutljaja esencije iz jedne bočice. Nakon toga same su otišle u lokalni Dom zdravlja, gde su priznale šta su učinile. Posle ukazane pomoći, prebačene su na odeljenje pedijatrije prokupačke Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić", gde su zadržane na lečenju.
 

– U njihovo lečenje uključili su se, pored pedijatra, i lekar ORL i psihijatar. Ne znamo koliko su tačno esencije popili, ali oni koji su ih dovezli sanitetom iz Blaca kažu da se osećala esencija - kaže izvor iz bolnice.
 

On, međutim, dodaje da postoji sumnja da devojčice uopšte nisu ni pile esenciju, jer kod njih ne postoje unutrašnje povrede, koje su prisutne kod ovog oblika trovanja.
Sa slučajem su upoznati svi nadležni organi, a direktor škole Radosav Nikolić preneražen je nim što se desilo.
 

– Tek kada je sanitet prošao saznao sam da su naše učenice u njemu. Ne znam šta ih je nateralo da to učine, ako su zaista pile esenciju. Reč je o dobrim učenicima, što se škole tiče, nisu imale razloga da tako nešto urade. Doživeo sam zaista veliki stres, koji je potresao čitavu sredinu. Odmah sam sa njihovim razrednim starešinom otišao u prokupačku bolnicu i bio s učenicama. Pričale su potpuno normalno, a nakon što su otpuštene iz bolnice, jedna je došla na nastavu – objašnjava direktor Nikolić.
 

On dodaje da je u psiholog naglasio da su devojčice samo htele da privuku pažnju na sebe, a šta je pozadina čitave priče, još uvek nije utvrđeno.
 

- N. D. uporno ćuti o tome i juče u bolnici ništa nije govorila, niti objašnjavala, a sve što smo saznali rekla nam je M. P. – naglašava on.
 

Ovo je peti slučaj trovanja esencijom u topličkom kraju u poslednjih deset dana, a jedna osoba je preminula od trovanja. Ovaj izuzetno opasan rastvor, koji se nalazi u slobodnoj prodaji po niskoj ceni (veća bočica od pola litra košta oko 100 dinara), posebno u ovo doba godine, popularan je jer se koristi za spremanje zimnice. Ako se popije u većim količinama izuzetno je opasan zato što sprži unutrašnje organe.

Utorak 27.11.2012. 22:35
Što nisu probali da tugu ugase u alkoholu.. vino ili pivo.. mogu i neka zestoka.. mada istina, esencija je jeftinija...
Sreda 28.11.2012. 08:35
Sam pslholog kaže : skretanje pažnje. Mada, to neće da reši ljbavne probleme, samo stavi pečat.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online