Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 24.11.2012.
08:08
Blic A

Amnestirani ubica iz Čačka prvi izašao na slobodu

Darko Melentijević (47) iz Čačka, posle izdržanih devet godina i 11 meseci zbog ubistva, prvi je osuđenik koji je juče oslobođen iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu po Zakonu o amnestiji.

Među prvih 25 amnestiranih osuđenika je i jedna žena, koja je kaznu izdržavala u ženskom zatvoru u Požarevcu
 

Čačanin se našao u prvoj grupi od 25 osuđenika iz cele Srbije koji su prvog dana primene ovog zakonskog akta pušteni na slobodu, i jedini je osuđenik koji je juče napustio niški zatvor.


"Izdržavao sam kaznu zbog ubistva. Ostalo mi je još mesec dana do isteka kazne. Bilo je strašno", kratko je prokomentarisao Melentijević.


Njega je dočekao na kapiji dugogodišnji prijatelj Srđan Đajić i objašnjava da je Melentijević osuđen za ubistvo čoveka koga je zatekao kako mu siluje maloletnu ćerku.


Zbog ubistva, Čačanin je osuđen na 12,5 godina. U međuvremenu, kazna mu je smanjena za dve i po godine. "Šteta što je amnestija došla ovako kasno jer mu je do završetka kazne ostalo još mesec dana", navodi Đajić.


Zorana Vučićević, portparolka Uprave za izvršenje krivičnih sankcije, navodi da je najviše zatvorenika, njih 13, izašlo je iz KPZ Zabela u Požarevcu.

Iz zatvora u Padinskoj Skeli na slobodi su se našla tri osuđenika, iz kaznenih ustanova u Pančevu i Ćupriji po dva, a po jedan osuđenik, osim Niša, juče je napustio zatvorski krug u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Valjevu.


"Među prvih 25 amnestiranih osuđenika je i jedna žena, koja je kaznu izdržavala u ženskom zatvoru u Požarevcu", izjavila je za list Blic portparolka Vučićević.


Zakonu o amnestiji podleže oko 4.300 osuđenika iz svih 29 zatvora u Srbiji, a u prvim danima primene odredaba pomenutog zakona trebalo bi da bude otpušteno oko 1.100 zatvorenika.


Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić kaže da ovoj sud još nije napisao nijedno pravosnažno rešenje kojim bi se amnestirani optuženici pustili na slobodu.

Subota 24.11.2012. 09:28
Kakave je covek taj sudija sto je ovog OCA osudio?
Subota 24.11.2012. 13:09
Koliko tih skotova ima koji presudjuj?...ko bi da je takav prizor video ostao ravnodusan i ne bi ubio idiota...
Subota 24.11.2012. 15:59
Ovaj otac je dobio dosta zatvorske kazne, i odslužio je celu, ali biće tu mnogo drugih, sa drukćijim krivicama, koji nisu odslužili, i koji izazivaju podozrenje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online