Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.11.2012.
16:57
Alo A

Uhapšen zbog ubistva četiri šteneta

Zemunska policija privela je danas Vujicu V. starog oko 50 godina, zbog sumnje da je u Zemunu ubio četiri šteneta. Osumnjičenog je prijavio komšija, koji je od očevidaca čuo za ovaj stravičan događaj.

Komšija ga prijavio za ubistvo četiri šteneta (Foto:Ilustracija)
 

Nepoznata osoba je juče oko 15 časova u Zemunu na pijaci Senjski trg naočigled velikog broja prisutnih građana usmrtila lopatom četiri šteneta. Policija je obavila uviđaj, a ekipa veterine je posle toga odnela leševe usmrćenih pasa.

Ovo nije jedini slučaj monstruoznog ubijanja i zlostavljanja životinja ove godine. U septembru je u Futogu pronađen pas obešen za granu drveta, dok je nekoliko dana kasnije u Beogradu pronađena maca kojoj su odsečene zadnje šape.

Za ubijanje, povređivanje, mučenje ili bilo kakvo zlostavljanje životinje propisana je novčana kazna ili zatvor do jedne godine. Zakon o dobrobiti životinja propisuje da će se novčanom kaznom od 100.000 do 1.000.000 za prekršaj kazniti pravno lice ukoliko zlostavlja životinju. U članu 85. se kaže da će se novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniti za prekršaj osobe koje zlostavljaju, zanemaruju ili ubiju životinju.

Ipak za sada postoje samo dva slučaja nasilništva nad životinjama koja su procesuirana do kraja i za koje su izrečene kazne. Prva kazna u srpskom pravosuđu za ubistvo životinje izrečena je početkom jula 2007. godine kada je na tri meseca zatvora osuđen Miroljub Savić (64) iz okoline Ljiga jer je iz osvete ubio psa Mitu, zatim ga vezao za branik kola i vukao ga nekoliko kilometara, a onda ostavio na deponiji. Drugi slučaj je bio u julu ove godine kada je Apelacioni sud osudio Obrada Pivića iz Veselinovca na tri meseca zatvora jer je ubio svoja četiri psa koja su mu zaklala jagnje. Tri psa je ubio motkom, a četvrtog je ubio udarajaći ga o betonske stepenice.

Zlostavljanje životinja, koje uključuje i njihovo mučenje i ubijanje, predstavlja oblik fizičkog sadizma, koje za cilj ima nanošenje fizičkog bola, slažu se psiholozi. Istraživanja u oblasti psihologije i kriminologije dokazuju da nasilno ponašanje prema životinjama može da bude prvi znak patološkog nasilja koje neminovno vodi i do ljudskih žrtava. Onaj ko smatra da je život životinje bezvredan, u jednom trenutku shvatiće da ni ljudski život nema vrednost.

POVEZANE VESTI

Petak 23.11.2012. 18:05
ko ubija zivotinje taj mrzi i ljude, a mozda je jedini razlog sto jos nije ubio coveka je strah da i sam ne bude umlaćen i ubijen!
Subota 24.11.2012. 07:33
Kada nas više niko ne voli, ili ostajemo sami, vole nas naše mačke i psi. Niko ne ume da voli vernije i sa manje zahteva. Žalosno im uzvraćamo.
Petak 23.11.2012. 17:16
И њу у Хаг, да нису Хрватске националноси можда.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online