Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 05.02.2010.
12:45 >> 16:59h
Vestionline A

Velimir Ilić napadnut u Beogradu

Dejan Stojadinović (25) napao je danas lidera Nove Srbije Velimira Ilića tokom stranačke akcije u centru Beograda i udario ga pesnicom u glavu. Posle napada Ilić je zadržan u Kliničkom centru Srbije radi daljeg ispitivanja.

Stojadinović koji je stajao među građanima kod česme u Knez Mihajlovoj ulici prišao je Iliću, koji je davao izjavu novinarima tokom stranačke akcije, i udario ga pesnicom u glavu, uputivši mu pri tom pogrdne reči.


Posle toga nastala je gužva u kojoj su simpatizeri i aktivisti stranke nasrnuli na napadača. Napadač je pobegao u obližnji haustor, gde je pokušalo da ga stigne Ilićevo obezbeđenje, ali ih je u tome sprečila policija.


U Knez Mihailovu je došlo još dvoje policijskih kola, a policajci su napravili krug oko ulaza kako bi zaštitili čoveka koji je nasrnuo na Ilića od linča simpatizera i Ilićevog obezbeđenja.

Velimir Ilić je zadržan u Kliničkom centru Srbije na ispitianju posle današnjeg napada, rekla je potpredsednica stranke Dubravka Filipovski.

 

Nova Srbija od MUP-a zahteva efikasnost i da saopšti ko stoji iza današnjeg napada, jer je "nelogično da pojedinac, pored sto aktivista te stranke, napadne njenog predsednika".

 

Filiposki se izvinila pripadnicima policije ukoliko ih je neko od aktivista odgurnuo braneći Ilića, koji, kako je navela, nema nikakvo stranačko obezbeđenje.

Ilić je, posle incidenta, rekao novinarima da zahteva najoštriju kaznu za napadača "jer se incident dogodio na tri metra od policije i to pred kamerama u po bela dana".

On je dodao da ga je taj muškarac udario u isto mesto gde je već bio operisan i da se, iako nema fizičke povrede, "ne oseća baš dobro".

"Ne znam ko je on da može tako pred policijom nekoga da napadne i ko ga je poslao. Ako ministar unutrašnnih poslova ovakve stvari ne može da spreči neka podnese ostavku", rekao je Ilić.


Stojadinović je priveden i policijskim kolima odvezen u policijsku stanicu Stari Grad. U MUP-u navode da je "prilikom savladavanja otpora" Stojadinovića lakše povrede zadobio i jedan policajac pozornik.

Povodom današnjeg napada na predsednika NS, Velimira Ilića oglasile su se brojne političke partije.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Petak 05.02.2010. 15:50
Ovaj sto kaze da je narodni poslanik treba isto da se uhapsi,jer je i on napadac,ali napadac na napadaca! Sve je snimljeno!Pa neka se pozabave usporenim snimcima oni koji treba da hapse rulju od nekih simpatizera,poslanika,obezbedjenja,dragog nam Velje tepaca!
Petak 05.02.2010. 17:04
"Dajte mu bombonu..." [drugi video 1:09] AAAAAAHAHAHAHAHA Dobio cika Velja bonu hahahaha... Neka, neka, da vide da nisu nedodirljivi...danas Velja sutra neko drugi, pa treci...na kraju neki novi bager pa da citava politicka sekta feudalaca koji poslednjih vise od 20 godina unistava Srbiju zavrsi gde joj je i mesto...Mnogo su isti! Svi koliko ih ima!
Subota 06.02.2010. 03:34
Pa ljudi ako ovako u sred bela dana napadaju poslanike skupstine i to u pratnji sta mi obicni gradjani treba da ocekujemo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online