Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 14.11.2012.
22:12
b92 A

Policajci prekršili ovlašćenja: Hapsili građane po ulici!

Beogradska policija brutalno se obračunala s građanima koji su negodovali zbog iseljavanja porodice vatrogasca Matića u Višnjićevoj ulici na Dorćolu.

 Policijska brutalnost na delu (print screen priloga TV B92)
 

Kamere televizije B92 zabeležile su trenutak kada je žena koja je sa ćerkom došla da podrži četvoročlanu porodicu, koja je iseljena iako ima uredne papire da je kupila stan koji potražuje i jedna advokatica, prigovorila prisutnim policajcima kako ih nije sramota da prete deci koja su došla da podrže drugare iz razreda.

Kada je novinar policajcu postavio pitanje šta se dešava dobio je odgovor: "Hoćeš li i ti da završiš tamo?", prenosi B92.

Policajac je, nakon prigovaranja tu ženu zgrabio, uhvatio je za ramena i, naočigled njene ćerke i okupljenih građana, ugurao ju je u policijsku maricu.

Policajac je zatim izviždan.

Osim te žene, na takođe brutalan način privedeno je još desetak osoba, uglavnom roditelja okupljene dece, a informaciju o tome šta se dešava s privedenima TV B92 nije mogla da dobije.

Policija je, inače, došla da asistira advokatici Milici Đurković da uđe u posed stana u Višnjićevoj ulici koji je dobila sudskom presudom. Đurkovićeva tvrdi da poseduje sve dokaze o tome da je stan njen.

Sindikat srpske policije zatražio je od predsednika vlade i ministra policije Ivice Dačića da pomogne porodici vatrogasca Zorana Matića, a takođe traže i od ministra pravde Nikole Selakovića da se uključi u slučaj kako bi se izvršila revizija predmeta i ispravili propusti u vođenju spora.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.11.2012. 22:30
Nevaspitani seljacki dripci koji su oskudni u komunikaciji i stvaranja bolje atmosfere. Znaju samo da primenjuju silu na neduzne gradjane. Pa cak i na novinare. Dacicu sta dremes. Ono nije demoratija ovo je teror. A ta advokatica je sigurno na posten nacin to dobila. Banda kriminalna: Sudije , lekari, advokati i policajci.
Sreda 14.11.2012. 23:33
Овај полицајац на крају клипа што јури жену и убацује је у комби,вероватно је као мали у селу добијао највише батина од све деце па га зато пуцају комплекси,зна да је испод значке заштићен као бели медвед...
Sreda 14.11.2012. 22:44
Vucicu nista neces uradidi ako ne stanes na put ovim banditima u plavom.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online