Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.11.2012.
08:23
Alo! A

Radisavljević: Zemunski klan danas ne postoji!

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević tvrdi da zemunski klan danas kao organizacija više ne postoji.

Miljko Radisavljević: Nema podataka da postoji nov zemunski klan
 

- Svi pripadnici zemunskog klana koji su definisani u krivičnim postupcima nisu među živima ili su u zatvoru. Nema podataka da postoji nov zemunski klan, koji deluje kao organizovana kriminalna organizacija - izjavio je Radisavljević.


Podsetimo, španska policija je saopštila pre tri dana da je otkrila mrežu dilera droge osumnjičenu da finansira mafijašku organizaciju zemunski klan, optuženu 2003. godine za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića.


Kako su preneli tamošnji mediji, tokom vikenda agenti nacionalne policije su otkrili organizaciju koja finansira zemunski klan zahvaljujući proizvodnji marihuane na tri plantaže na Kanarskim ostrvima i zaplenila je više od 700 stabljiki marihuane.


Tokom operacije, 25 osoba je uhapšeno, među kojima 17 na području Las Palmasa i osam na području Alikantea. Upravo na istom području španska policija je u februaru uhapsila Vladimira Milisavljevića Budalu, koji je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora. Policija je takođe uhapsila Luku Bojovića, koji je važio za šefa zemunskog klana.


Bojović je u Srbiji optužen da je organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge i učestvovao u njemu, kao i da je pokušao da ubije Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka.


Milisavljević je optužen da je učestvovao u napadu na Draškovića, a pravosnažno je osuđen u postupcima za ubistvo premijera Đinđića i zločine zemunskog klana.


Tužilaštvo: Ne znamo ništa

U našem tužilaštvu za organizovani kriminal još ne znaju ko su osobe koje su lišene slobode.

- Naše tužilaštvo još ništa nije dobilo zvanično o tom hapšenju. Očekujem da će nas kolege iz Španije obavestiti o pojedinostima te akcije - dodaje tužilac.


Na pitanje da li ima saznanja da među uhapšenima ima i Srba i da li se ova uhapšena grupa može dovesti u vezu sa Lukom Bojovićem, Radisavljević je rekao:


- Znaćemo više kada dobijemo relevantne podatke iz Španije, ne bih da spekulišemo.


Španci ispituju Zver zbog Jureta

Sretko Kalnić (u sredini)

Španski istražni sudija i tužilac saslušaće u naredna dva dana Sretka Kalinića zvanog Zver, optuženog za seriju zločina, zbog svirepe likvidacije člana zemunskog klana Milana Jurišića Jureta u Madridu.

Španski istražitelji sumnjaju da je Jurišića ubio Kalinić po nalogu Luke Bojovića, vođe zemunaca, koji se nalazi u pritvoru u Španiji. Inače, dolazak španskog tužioca i sudije Bojovićevi advokati tumače kao još jedno u nizu kršenja njegovih prava na fer suđenje jer niko od njih nije zvanično obavešten o tome niti pozvan da prisustvuje saslušanju.

- Reč je o tajnoj akciji za koju smo saznali i poslali dopis specijalnom sudu i tužilaštvu. Bojovića tužilaštvo tereti za organizovanje kriminalne grupe koja je delovala u međunarodnim razmerama, stoga je naše prisustvo na saslušanju više nego obavezno - rekao je Borivoje Borović, jedan od Bojovićevih advokata, i dodao da će insistirati na tome da se Bojoviću sudi u Španiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online