Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 10.11.2012.
20:04 >> 22:21h
Vestionline, Beta A

Pucano na bivšeg načelnika SUP-a Istok

Večeras oko 16:50 u selu Srbnobran u opštini Istok za sada nepoznata i maskirana osoba pucala je iz automatskog oružja na Momira Pantića iz Istoka, bivšeg načelnika Istočkog SUP-a.

Foto - arhiva: Napad na bivšeg načelnika SUP-a Istok
 

Tom prilikom je ranjen, a zatim prebačen u Dom zdravlja u Osojane, a iz Osojana za Kosovsku Mitrovicu. Pantić je operisan i nije životno ugrožen, potvrdili su Beti u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, gde je zbrinut.

Predstavnik Srba u istoku Veljko Komatović je precizirao da se napad dogodio oko 17 sati na putu između sela Srbnobran i Lukavac, u kojima žive Srbi povratnici. Prema rečima Komatovića, u automobilu na koji je pucano bio je još jedan čovek, koji nije povređen.

Kosovska policija je obeveštena o incidentu i uviđaj je u toku. Pantić je bio načelnik SUP-a u Istoku do marta 1999. godine.

Krstimir Pantić: Još jedan dokaz da Srbi nisu bezbedni na Kosovu

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić obišao je večeras u bolnici
bivšeg načelnika SUP-a u kosovskoj opštini Istok Momira Pantića koga je nepoznati napadač ranio u ruku pucajući na njegov automobil. Predsednik opštine Kosovska Mitrovica je agenciji Beta potom rekao da je Momir Pantić "ranjen u klasičnoj sačekuši" i da je to dokaz da Srbi nisu bezbedni na Kosovu.

 

"Pantić živi kao raseljeno lice u Kraljevu i imao je nameru da se vrati u Osojane, gde ima oko 15 hektara zemlje, rekao je predsednik Opštine Kosovska Mitrovica i preneo svedočenje ranjenog Pantića da su ga tokom čitavog dana pratili nepoznati ljudi sa namerom da ga ubiju".

 

Krstimir Pantić smatra da je pucanj u potencijalnog povratnika dokaz da za "Srbe nema mesta i da su nepoželjni na Kosovu i Metohiji". Predsednik opštine Kosovska Mitrovica je rekao i da sva priča o multietničkom i demokratskom Kosovu "pada u vodu zato što Albanci čine sve da iz Pokrajine odu svi Srbi koji sada tu žive ili
nameravaju da se vrate u svoje sredine".

 

"Očekujem od komandanta Kfora da se bar izvini zbog skandala koji su vojnici počinili zato što nisu želeli da prevezu povređenog Srbina do zdravstvene ustanove", rekao je Krstimir Pantić i dodao da napad pokazuje kakva je ta navodna sloboda kretanja i bezbednost Srba u pokrajini.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je danas od Euleksa i Unmika na Kosovu da pronađu odgovorne za današnji napad u opštini Istok, u kome je
ranjen bivši načelnik Sekretarijata unutrašnjih poslova u tom mestu Momir Pantić.

"Zahtevamo od međunarodne zajednice, od Unmika i Euleksa, da u skladu sa svojim mandatom pokažu da su zaista statusno neutralni i posvećeni pravu i da shodno tome pronađu odgovorne za ranjavanje Momira Pantića i saopšte njihova imena, kao i da pronađu odgovorne za sva ubistva i pokušaje ubistva nad Srbima, koja su se do sada
dogodila na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Kancelarija je ocenila da bi pronalaženje krivaca za zločine bio način da se "započne proces vraćanja poverenja u međunarodnu zajednicu i prilika da se proterani Srbi vrate na svoja ognjišta na Kosovu i Metohiji, što pored ovakvih dešavanja gotovo da i nije moguće".

U saopštenju se dodaje da Kancelarija već mesecima upozorava da "nekažnjeno nasilje uvek rađa novo nasilje, što se iz dana u dan potvrđuje na Kosmetu".

POVEZANE VESTI

Subota 10.11.2012. 20:24
E treba da ˝zamoli˝ Dacic svog drugara Tacija da sprijeci napade na Srbe !!!
Nedelja 11.11.2012. 11:39
Обичај је да се каже СРЕЋНЕ ТИ РАНЕ ЈУНАЧЕ. Борба још траје и никада није престајала. Чврсто је држао до 1999. Исток и цео Подгор и сусрет с његовима моје јединице у те дане с њиме на ободу српске Метохије ми је драга успомена. Вратићемо им то брате.
Nedelja 11.11.2012. 09:10
Саопштења, изјаве, захтеви... Окупатори за то не хају ни најмање, а доказ је да до сада од окупације није расветљен ни један једини злочин над Србима. То су чињенице.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online