Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 10.11.2012.
22:11
Radio 021, Blic A

Peticija za oslobađanje dečaka koji je reketiran

Drugovi maloletnog K.V. (15) iz Kaća koji je nedavno nožem izbo dvojicu momaka u Mašinskoj školi organizovali su prikupljanje potpisa zajedno sa svojim roditeljima kako bi on što pre izašao iz pritvora.

Nož kupio da bi se odbranio od reketiranja
 

Zabrinuti za dečaka koji se trenutno nalazi u pritvoru, organizatori peticije najavili su da će, ako treba, ići i u Ministarstvo pravde kako bi skrenuli pažnju na nasilje u školama, kome je, kako tvrde i ovaj dečak bio duže vreme izložen.

Dečaka (15) iz Kaća, učenika Građevinske škole, koji je osumnjičen da je dvojicu starijih mladića izbo nožem u holu Mašinske škole saslušao je istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu. Kako ne bi uticao na svedoke njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana i on se nalazi u zatvoru na Klisi gde (ne)postoji odeljenje za maloletnike.

Nije poznato ni kada će izbodeni mladići, koji se nalaze u Kliničkom centru Vojvodine biti saslušani, kao ni ostali svedoci. U međuvremenu, sudiji Višeg suda u Novom Sadu, Tatjani Djurašković, koja je saslušala i odredila pritvor maloletnom K.V. prestala je nadležnost, a slučaj je preuzela Milica Novaković, sudija za maloletnike. Ona je za RTV rekla da će više informacija biti poznato u utorak.

Incident se dogodio u sredu poslepodne u holu Srednje mašinske škole u Novom Sadu kada je 15-godišnji K.V. izbo nožem dvojicu starijih mladića koji su ga, navodno, maltretirali.

Baka uhapšenog dečaka tvrdi da je nož kupio kada je sa dodom bio na pijaci, i to da bi se zaštitio od mladića koji su ga reketirali. Ona kaže da je dečak u poslednje vreme bio tužan, ali da su mislili da ima neku jedinicu jer o maltretiranju nije želeo da priča porodici.

Direktor škole koju je maloletnik pohađao i u kojoj se napad desio Stanko Matić kaže da je dečak bio primeran i odličan učenik, koji nije pravio probleme. Direktor, međutim, priznaje da je u novom Sadu poznato da grupe mladića maltretiraju đake oko škola i traže im novac.


"On ide u prvi razred i primeran je đak. Strašno je ovo što se dogodilo i što je učinio nešto što sigurno nije nameravao. Poražavajuće je to da oko svake škole u gradu ima po nekoliko grupa koje ordiniraju i otimaju novac od đaka. Naš učenik ima samo 15 godina, možda su čuli da ima novca i verovatno im je zato bio meta", kaže Matić i dodaje da će pomoći porodici K. V.

Baka K.V. kaže da oni nisu imućni i  da je dečak od majke dobijao 150 dinara dnevno za užinu. Ali njegov otac, koji se od dečakove majke razveo pre nekoliko godina, radi u Švajcarskoj, pa su nasilnici pomislili možda da porodica ima više novca.

POVEZANE VESTI

Subota 10.11.2012. 22:21
Podrzavam
Nedelja 11.11.2012. 04:51
Potpisujem .
Nedelja 11.11.2012. 23:43
DOVOLJNO je da kriminalac NE ZNA da li ste naoružani, odnosno DA ZNA da vam zakon DOPUŠTA tu mogućnost, pa će dobro “razmisliti” da li mu se isplati da “proverava” čime je opskrbljena potencijalna žrtva !!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online