Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.11.2012.
11:49
Večernje novosti A

Spaljeni tragovi Simovića

Zoran Vukojević Vuk ubijen je metkom iz “magnuma 357”, koji mu je bio prislonjen iza levog uha. Posle je pogođen sa još dva metka, u grudi i vrat. Pored smrtonosnog hica u glavu imao je još osam razderotina na glavi, koje su najverovatnije nastale od udaraca kundakom. Posle smrti, njegovo telo je spaljeno, tako da DNK Aleksandra Simovića nije mogao da se zadrži na lisicama kojima je bio vezan, pišu Večernje novosti.

Aleksandar Simović
 

Ovo su u ponedeljak u nastavku suđenja Simoviću, optuženom za brutalno ubistvo svedoka saradnika 3. juna 2006. godine izjavili veštaci balističari Milan Kunjadić i Stojan Kostić i veštak sudske medicine Branimir Aleksandrić.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Simović, koji je u vreme ubistva bio u bekstvu, sačekao je Vukojevića ispred njegove kuće u Zemunu. Zajedno sa njim bio je i takođe odbegli Zoran Pović, koji je istog dana pronađen mrtav, kao i još nekoliko nepoznatih osoba. Pošto su ga savladali, kako se navodi u optužnici, ubacili su ga u kola i odvezli na auto-put Beograd - Šid, gde ga je Simović nekoliko puta udario tupim predmetom u glavu, a zatim i pucao u njega. U optužnici je navedeno da je na lisicama pronađen Simovićev DNK.

- Moje mišljenje je da ne bi mogao da na lisicama ostane biološki trag, jer su kao i telo one bile izložene visokoj temperaturi - kazao je u ponedeljak Aleksandrić. - Lisice su mu bile vezane ispred stomaka, a Vukojevićevo telo bačeno je da izgori u plamenu potrbuške, direktno je bio izložen vatri, koja je uništila ceo stomak iz kog su virila ugljenisana creva.

Opisujući Povićeve povrede, Aleksandrić je istakao da je ubijen metkom koji mu je prošao kroz trup i koji se zaustavio u desnoj ruci. Prema njegovim rečima, metak je ispaljen iz pištolja koji je bio naslonjen na levoj strani pojasa. Na desnoj strani leđa, veštak je istakao da su pronađene povrede nastale od vučenja tela po betonu.

U optužnici je navedeno da je Pović ranjen posle otmice Vukojevića, prilikom komešanja u kolima. Ranjenog ostavili su ga ispred Urgentnog centra gde je preminuo.

Glavni pretres održan je u sudnici Centralnog zatvora, gde je Simović doveden iz požarevačke “Zabele”, gde izdržava višedecenijske kazne zatvora zbog devet ubistava i tri otmice koje je izvršio kao pripadnik “zemunskog klana”, kao i zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Na početku suđenja u oktobru, Simović je negirao da je za vreme bekstva ubio svedoka saradnika u procesu za ubistvo premijera Đinđića, tvrdeći da je za to čuo iz medija. Tužilaštvo smatra da je Simović ubistvo izvršio i iz koristoljublja, jer je hteo da prisvoji novac koji je navodno Vukojević uzeo od ubijenog vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online