Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 05.11.2012.
18:05 >> 20:37h
Srna, B92, Beta A

"Nisam umešan u presecanje kolone"

Načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije Dragiša Simić, kojeg mediji povezuju sa incidentom u vezi sa predsedničkom kolonom na autoputu, demantovao je da je njegov službeni džip učestvovao u tom događaju. On je večeras izjavio agenciji Beta da će se lično postarati da istraga incidenta s kolonom predsednika Tomislava Nikolića bude što brža i detaljnija, i da će preuzeti odgovornost ukoliko bude potrebe.

 Nisam umešan : Dragiša Simić
 

Simić je za portal "Telegraf.rs" rekao da je ta informacija "crtani film" i naglasio da je za događaj saznao iz medija i da ga niko od nadležnih nije kontaktirao u vezi sa tim slučajem.

Nezavisni policijski sindikat Srbije zatražio je da se hitno preduzmu mere kojima bi se osujetili paralelni i neformalni lanci komandovanja u MUP-u Srbije i da se bez odgađanja saopšti ime i funkcija visokog funkcionera koji je pokušao da preseče kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Iz kabineta predsednika Srbije potvrđeno je da se u petak na autoputu dogodio incident u kojem je oficir MUP-a službenim automobilom naleteo na kolonu Nikolića.

List "Blic" objavio je da je reč o vozilu načelnika Saobraćajne policije Dragiše Simića, ali da u automobilu nije bio on već njegov vozač.

Simićev vozač, prema izvoru "Blica", tvrdi da nije pokušao da pretekne Nikolićevu kolonu, niti su mu iz kolone na bilo koji način davali znake da se udalji ili uspori.

Izvor B92 iz MUP-a tvrdi da je vozač džipom sustigao kolonu, da je video pratnju, ali da nije znao čija je, kao i da nije bilo ni kontakta ni signalizacije ni sa jedne strane. Vozač navodi da se bez ikakvih problema isključio sa auto-puta kod Smedereva, a navodno je spreman da ide i na poligraf.

Simić je večeras izjavio agenciji Beta da će se lično postarati da istraga incidenta s kolonom predsednika Tomislava Nikolića bude što brža i detaljnija, i da će preuzeti odgovornost ukoliko bude potrebe.

"Ja ću se prvi postarati da se istraga što brže i detaljnije obavi, a kako je vozač o kome se govori pripadnik službe za koju sam nadležan, preuzeću odgovornost ukoliko za to bude potrebe", rekao je Simić Agenciji Beta.

Simić je naveo da je vozač službeno lice koje je "upravo obučeno za poslove vožnje" i da "svakako zna šta znači presecanje ili uključivanje u kolonu pod pratnjom".

"Vozač o kome se govori, tek iz medija saznaje da se o njemu priča kao o akteru tog događaja", rekao je Simić i istakao da je pisanje pojedinih medija o atentatu na predsednika Nikolića "ozbiljna optužba".

Simić je zamolio novinare da se uzdrže od nagađanja i sačekaju činjenice jer je istraga u toku.

"Jasno mi je da je senzacionalizam najbitniji recept za prodaju štampe i gledanost televizije, ali pisati o atentatu i presretanju predsedničke kolone je već vrlo ozbiljna optužba", rekao je Simić.

Podsetimo, kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića potvrdio je da se u petak ujutru na auto-putu od Beograda ka Nišu dogodio incident i saopštio da je Nikolić izrazio uverenje da će svi aspekti tog događaja biti ispitani.

Nikolić je izrazio puno poverenje u pripadnike MUP-a Srbije koji se brinu o njegovoj ličnoj bezbednosti, saopštila je Pres služba predsednika Republike. On je izrazio uverenje da će svi aspekti incidenta biti ispitani.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.11.2012. 18:37
Moje mišljenje da srele dva sabracajna kurta i murta u ovom slucaju je kurta naleteo na murtu Sad sto nas opterecuju ovom glupostima radi spinovanja je druga stvar Treba dobro ispitati i mogu lako ako nije bilo sumnjive komunikacije na u to vreme i vozac prodje poligraf nema problema a mogli su to do sada vec 20 puta da urade a zasto nisu pitajte njih Moze i db da to uradi i mogao je do sada.. jedino da su svi u zaveri a onda im nema spasa a to je kranje neverovatno
Ponedeljak 05.11.2012. 22:48
Nije umešan?Po faci mu se vidi da je loš čovek.
Ponedeljak 05.11.2012. 22:18
Prvo prisluskivanje sada pokusaj atentata na predsednika, strasno....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online