Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 26.10.2012.
01:46
Večernje novosti A

Traže Mađarsku usred Srbije

U istražnom odeljenju Višeg suda u Novom Sadu u četvrtak je saslušan Predrag N. (26), koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje u incidentu prošle nedelje u Temerinu. Doneto je rešenje o sprovođenju istrage protiv sedmočlane grupe koja se tereti za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti.

Foto - arhiva: Pripadnici mađarskog ekstermističkog Pokreta 64 županije saslušani u Višem sudu zbog incidenta u Temerinu
 

Posle višečasovnog saslušanja, kasno u sredu uveče, pritvor je određen Atili O. (23), Robertu O. (20) i Čongoru K. (19) iz Temerina, Norbertu K. (33) i Kornelu K. (21) iz Bečeja, Tomasu Š. (18) i Florijanu A. (18) iz Ade. Temerinac Robert O., se pored toga sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja.

Tokom istrage biće saslušano više svedoka koji imaju neposredna saznanja o incidentu u kojem su lakše povređena dvojica mladića iz Temerina Denis R. (23) i njegov vršnjak Mirko B., kao i određena veštačenja. Policija je od osumnjičenih oduzela nekoliko računara, koji će se pregledati i utvrditi da li i kakve podatke sadrže.

Zahtevali prevodioca

Neki od sedmorice osumnjičenih su, saznajemo nezvanično, tražili da sud angažuje prevodioca za mađarski jezik tokom njihovog saslušanja. Zahtev im je ispunjen, i prevodilac iz Bečeja je pomogao u njihovom sporazumevanju.

U stanu koji koristi osumnjičeni Robert O., pronađeno je oružje i municija, pa je protiv njega podneta krivična prijava i zbog nedozvoljenog oružja. Pored toga, otkriven je i veliki broj plakata zabranjenog skupa „EMI Tabor“ koji je trebalo letos, u julu da se održi u Kanjiži, kao i obeležja Pokreta 64 županije.

Sedmorica osumnjičenih za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti su, saznajemo, u kafiću u Ulici JNA u Temerinu, zlostavljali i ugrožavali sigurnost gostiju.

Pozdravljali su ih nacističkim pozdravom "Zig hajl“, a neko od njih je flašom u glavu udario Predraga N., posle čega se tuča preselila na ulicu ispred lokala. Tokom razmenjivanja batina, neki od sedmorice osumnjičenih su psovali „majku srpsku“ i uzvikivali: "Ovo je Mađarska“!

Po izlasku na ulicu, ostali gosti kafića su se skupili i napali sedmočlanu grupu, a jurnjava je, saznajemo, nastavljena i okolnim ulicama. Predrag N., je sustigao Norberta K., udarao ga je rukama i nogama i lakše povredio, zbog čega je protiv njega napisana krivična prijava za nasilničko ponašanje.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.11.2012. 00:29
Krecce se ladja francuska.....[ petooktobarska ]
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online