Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 24.10.2012.
17:13
Blic A

Vladičin Han: Policija otkrila trovača seoskog bunara

"Policija u Vladičinom Hanu za dva dana će saopštiti ime osumnjičenog koji je fenolom zatrovao vodovod u selu Bogoševu", izjavio je Dragan Stamenković, portparol vranjske Policijske uprave.

Foto - ilustracija: Policija će u petak da saopšti ime osumnjičenog da je namerno zatrovao vodovod u selu Bogoševo kod Vladinčinom Hana
 

Šest domaćinstava u Bogoševu kod Vladičinog Hana izbeglo je smrt ili trajne zdravstvene posledice jer na sreću nisu pili vodu iz seoskog izvorišta zatrovanu fenolom 19. oktobra jer su primetili da je ona promenila boju i miris.


Načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja u vranjskom Zdravstvenom centru dr Ljubiša Stojiljković naglašava da je fenol veoma opasan za zdravlje.

Zabranjena upotreba vode iz bunara

"Zabranili smo upotrebu vode iz bunara u Ulici vladike Pajsija i iz lokalnog vodovoda u Bogoševu. Apelujemo da građani Vladičinog Hana isključivo koriste vodu iz gradskog vodovoda koja je ispravna za piće. Ko nadalje pije vodu iz bunara i drugih izvorišta, sam snosi odgovornost za eventualne zdravstvene posledice", kaže Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han.

"Fenol je rastvarač i veoma je opasan za ljude jer deluje kao živa soda. Ko popije vodu zatrovanu fenolom, može da izgubi život. Ukoliko pacijent ostane živ 48 časova, imaće trajne zdravstvene posledice, jer fenol razara ćelije", istakao je dr Stojiljković.

U Vladičinom Hanu i dalje je dežurna tema epidemija, u kojoj je zbog vode zaražene ešerihijom koli u bunaru u Ulici vladike Pajsija crevne infekcije imalo 48 meštana.

Zdravstvene tegobe imalo je i dvanaestoro dece. Direktor Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Eržika Antić juče je izjavila da su pod kontrolom 44 osobe obolele od zaražene vode.

"Stručne službe vranjskog Zavoda za javno zdravlje i dalje su na terenu u Vladičinom Hanu. Preporučili smo rukovodstvu lokalne samouprave da zabrani korišćenje vode iz gradskih bunara i izvorišta u Bogoševu", rekla je dr Antićeva.


Meštani Bogoševa primetili 19. oktobra da je voda u bunaru promenila boju i miris

Epidemiolog iz Vranja dr Goran Ristić rekao je da je u Vladičinom Hanu i dalje na snazi epidemija zbog zaražene vode. On je ponovo upozorio da postoji opasnost od pojave hepatitisa A uzročnika zarazne žutice. U Zavodu za javno zdravlje kažu da se i dalje javljaju ljudi koji se žale da imaju visoku temperaturu, mučninu, nagon na povraćanje i krvavu stolicu.

Sreda 24.10.2012. 17:19
Kad vec na zalost nema smrtne kazne za ovakve ekstremne slucajeve...dozivotni zatvor umobolniku...
Petak 26.10.2012. 11:44
Kakav mostruozni motiv je mogao da ima?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online