Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 24.10.2012.
10:26
Novosti online A

"Narkomanka otima decu iz vrtića!"

Jasmina Lopatić, majka trogodišnje devojčice V. L., koju je S. D. (28), iz Mačvanske Mitrovice, pokušala da odvede iz vrtića “Maslačak” u Sremskoj Mitrovici, još je u šoku. "Ta žena je puštena da se brani sa slobode i bojim se da ponovo u nekom od vrtića ne pokuša da na prevaru uzme nečije dete", kaže Jasmina.

Nastavlja se drama u Sremskoj Mitrovici:Novi detalji o pokušaju otmice trogodišnje devojčice iz vrtića “Maslačak” (foto ilustracija)

Ona i njena porodica još ne mogu da prevaziđu strah na pomisao da je njeno dete neko hteo da odvede iz vrtića, ali i na to što predškolska ustanova nije odmah obavestila policiju. U vrtiću tvrde da je ceo slučaj prijavljen policiji, ali tek sutradan, dok majka kaže da je to učinjeno tek posle pet dana.

Direktorka vrtića: Slučaj je narednog dana prijavljen policiji

 

Direktorka “Maslačka” Zdenka Milanović tvrdi da je slučaj prijavljen sutradan, a ne odmah jer se nije znalo “da li se nešto nepredviđeno desilo”: Sve se dogodilo u vreme kada roditelji dolaze po decu. Priča da neko drugi dođe po dete je realna. Tek kada je majka došla po dete i primetila da nema minđuše, shvatili smo da je nastao problem. Sutradan smo slučaj prijavili policiji. Kada se oni nisu odazvali, mi smo ih ponovo pozvali i oni su došli. Sve to stoji i u beleškama.

"Ta žena je na slobodi. Policija je podnela protiv nje krivičnu prijavu, zbog krađe minđuša od moje devojčice. Međutim, ona je puštena da se brani sa slobode i bojim se da ponovo u nekom od vrtića ne pokuša da na prevaru uzme nečije dete", priča još uvek potresena majka ove devojčice i dodaje:

"U vrtiću je S. D. prvo pokušala da odvede jednu devojčicu od godinu i po dana, pa kad se pojavio otac te devojčice, ona je prešla u grupu trogodišnjaka i onda pokušala da uzme moju ćerku. Dok ju je milovala po kosi i govorila kako je došla da je odvede kod mame, skinula joj je zlatne minđuše."

Jasmina tvrdi da ne poznaje S. D. i da je ta žena ime njene kćerkice čula kada je vaspitačica pozvala dete po imenu.

-Ona je u vrtiću bila sa jednim muškarcem koji je čekao da izvede dete.

Vaspitačica nije poverovala u njenu priču da sam je ja poslala da uzme dete. Zatražila je od nje ličnu kartu. S. D. je nije imala. Tvrdila je da su joj ukrali tašnu sa dokumentima. Posle obavljenog razgovora one su je pustile, a slučaj nisu prijavile policiji. Tek posle pet dana kada sam pitala da li je neko to prijavio policiji, i dobila odgovor da nije, otišla sam sama u policiju, gde su me začuđeni pitali: šta si čekala dosad, kaže Jasmina.

Posle saslušanja u policiji, Jasmina je čula da je S. D. narkomanka i neuračunljiva, kako krade da bi se prehranila i da s čovekom sa kojim živi nije u dobrim odnosima.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.10.2012. 14:16
E gospodjo Zdenka tebi je to delovalo kao da se ova prosetala do obdanista da pomiluje decicu pa ste je pustili...da si nesto ovde u Austriji ti bi vec bila otpustena i sa novcanom kaznom da kucu prodas da je platis...a i ostali tvoji saradnici...niko normalan tu zenu ne bi pustio dok ne dodje policija...inace smatras se saucesnikom...pa ti vidi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online