Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 23.10.2012.
09:42
Večernje novosti A

Zapalio komšiju zbog puta i tužbe

Nesvakidašnji zločin u majdanpečkom selu Crnajka, kada je bračni par poliven na spavanju i zapalje, izgleda da je nastavak višegodišnje kompijske svađe. Žrtva Davor Đorđević, koji se u bolnici oparavlja od opekotina trećeg stepena, kaže da mu je pre mesec dana neko zapalio staru kuću koja je izgorela do temelja.

Davor se pita šta bi bilo da dete nije otišlo kod babe i dede
 

"Spavao sam sa suprugom u jednoj sobi kuće koju sam započeo da gradim, pošto mi je stara, pod nerazjašnjenim okolnostima pre mesec dana izgorela u požaru. Kada sam čuo kako je neko razbio staklo na vratima, odmah sam osetio kako me poliva neka tečnost. Iskočio sam iz kreveta i potrčao ka vratima, ali su ona bila zaglavljena. Nemajući izbora, iskočio sam kroz prozor, i u dvorištu ugledao svog komšiju Obrena Bučanovića, koji je kresnuo upaljač i pokušao da me zapali. Skočio sam na njega i počeli smo da se tučemo. Obojica smo pali na zemlju, a on je, nekako, dohvatio upaljač i - zapalio me!".

Ovako je, telefonom iz šok-sobe u centralnoj intenzivnoj nezi u majdanpečkoj bolnici, ispričao Davor Đorđević (36), iz sela Crnajka. Njega i njegovu suprugu G. E. (30), rumunsku državljanku, na spavanju je polio benzinom i pokušao da zapali njihov komšija Obren Bučanović (62).

"Nakon što me je zapalio, moja supruga, koja je i sama bila natopljena benzinom, bacila je ćebe preko mene i uspela da ugasi vatru, koja mi je zahvatila ruke i telo", nastavlja Đorđević. "Ubrzo je stigla Hitna pomoć. Prevezli su me u majdanpečku bolnicu, gde su mi konstatovane opekotine trećeg stepena".

Komšija strah i trepet u selu

 

Sredinom devedesetih godina prošlog veka, Bučanović je hicima iz pištolja ubio svog tasta Tihomira Ilića i teško ranio svoju tadašnju suprugu. Bio je osuđen na višegodišnju robiju, sa koje je izašao pre nekoliko godina. U Crnajki ga prati glas prekog čoveka, koji je bio strah i trepet u selu.

Đorđević je, budući da lekari ne dozvoljavaju posete, fotografiju kako izgleda poslao SMS-om. Kaže i da su u nedelju, naprečac, odlučili da svog sina od šest godina pošalju da prespava kod njegovih roditelja.

"Da je naš sin ostao da spava u započetoj kući, sa nama, ne smem ni da pomislim šta je moglo de se desi", dodaje Đorđević.

On kaže da mu je, pre dve godine, Bučanović prodao deo placa, na kom je on sagradio put.

"Međutim, nakon toga mi je, uprkos tome što sam mu zemlju pošteno platio, stalno prebacivao da sam ga prevario, pa je zatvorio pristup mojoj kući, tako što je, jednostavno, pregradio put. Presavio sam tabak i tužio ga. Sud je doneo presudu u moju korist. Ali, tek tada su počeli problemi", u neverici je Đorđević.

Kaže da mu je pre mesec dana, kada nije bio kod kuće, neko zapalio staru kuću, koja je u požaru izgorela do temelja. "Mogao sam samo da sumnjam ko stoji iza toga, jer mi je i policija potvrdila da je požar, u kom je moja kuća izgorela, bio podmetnut", dodaje Đorđević.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.10.2012. 11:41
Kakva muka ajo se ima komšija nasilnik. Pustili ga iz zatvor zbog odležanog ubistva, nikakav nadzor, nikakva kontrola.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online