Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 12.10.2012.
07:52
Večernje novosti A

Bač: Ubili staricu zbog penzije?

U kući na sprat u Ulici Zmaj Jovinoj 11 u Baču, u kojoj je sama živela, u četvrtak u popodnevnim satima pronađena je mrtva Gertruda Dabić (70) sa povredama na telu. Stvari u kući su ispreturane, pa se pretpostavlja da je žrtva pljačkaša, a starica je, saznajemo nezvanično, pronađena vezana. Da li je i šta odneto iz kuće, zasada je nepoznato.

Foto: Arhiva

Na kući je, kako pišu "Večernje novosti", razbijen prozor, što je jednoj devojčici koja je često dolazila kod Gertrude da prosi bilo sumnjivo. Dozivala je staricu, ali kako joj niko nije odgovarao, ona je otišla kod komšija i ispričala šta je videla. Oni su zatim obavestili policiju, koja je zatekla beživotno telo. Devojčica je, navodno, gotovo svakodnevno dolazila na Gertrudina vrata, a ova joj je davala sto ili dvesta dinara.


Komšije kažu da je ubijena žena, posle smrti supruga Vinka, koji je umro proletos, sama živela u kući, povučeno, a dece nisu imali. Navodno je u poslednje vreme imala i psihičkih problema i nikoga nije puštala u kuću. Mada se nisu družili i posećivali, žitelji Zmaj Jovine ulice kažu da, koliko je njima poznato, Getruda u kući nije držala veću sumu novca.
 

- Gertruda i suprug su izvesno vreme radili u Nemačkoj, a po povratku u Bač pre tridesetak godina, ona se zaposlila kao sekretarica u ovdašnjoj šećerani, a sada pokojni Vinko je radio kao komercijalista u Zemljoradničkoj zadruzi - ispričala je jedna od komšinica. - Oboje su bili fini ljudi, ljubazne komšije. Nikome se nisu zamerili. Neko je sigurno mislio da u kući ima dragocenosti.
 

Porodična kuća

U istoj ulici, na broju 10, pričaju stanovnici Zmaj Jovine ulice je i kuća Gertrudine porodice. Velika kuća je, kažu, godinama prazna i u njoj niko ne živi.

Po pričama pojedinih meštana, Gertruda je novac držala u banci, a podizala je uvek manje sume, hiljadu, dve dinara, koliko joj je bilo potrebno.


Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Nenad Simović, posle uviđaja, nije mogao da govori o detaljima zločina koji je uznemirio žitelje Bača.


- Na telu žene su pronađene povrede i postoji sumnja da je smrt nasilna - izjavio je sudija Simović. - Telo je upućeno u Institut za sudsku medicinu da se utvrdi uzrok smrti. Ima stvari u neredu.


Ko je i zbog čega usmrtio staricu, utvrdiće se istragom, a meštani pretpostavljaju da je motiv koristoljublje. U dvorištu je ostao parkiran crveni "golf", koji je Gertruda uprkos poznim godinama vozila.

Petak 12.10.2012. 08:56
ZA OVAKVE SLUCAJEVE TREBA APSOLUTNO UVESTI SMRTNU KAZNU !
Petak 12.10.2012. 09:08
Morala je manje da se zatvara, a više da se druži. Neko bi se već nasšao da joj pomogne.
Petak 12.10.2012. 09:19
Čitam ovo " Ko je i zbog čega usmrtio staricu, utvrdiće se istragom, a meštani pretpostavljaju da je motiv koristoljublje. U dvorištu je ostao parkiran crveni "golf", koji je Gertruda uprkos poznim godinama vozila" pa pogledam naslov , vidovit neki novinar ili je glupson
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online