Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 11.10.2012.
03:03
Večernje novosti A

Peranović tukao i davio Zarupca

U pisanom izveštaju sa obdukcije tela Nebojše Zarupca (39) iz Valjeva, koji je u sredu dostavljen Višem sudu u Šapcu, opisano je više od 50 hematoma na raznim delovima tela, od tabana pa sve do glave. Nesrećnom štićeniku Centra za odvikavanje od droge, za čije se ubistvo tereti protojerej Branislav Peranović (54) iz Jadranske Lešnice, slomljena je grlna hrskavica i to najverovatnije hvatanjem za vrat!

Ubijeni Nebojša Zarubac i jedini osumnjičeni za njegovu smrt, sveštenik Branislav Peranović
 

Zarubac je ubijen 6. avgusta u pomoćnoj zgradi porodične kuće Peranovića, koja je služila i kao kapela. Kako je u istrazi otkriveno, štićenik je zadobio između 50 i 100 udaraca maslinovim štapom dužine 140 centimetara sa metalnim ojačanjem na vrhu. Od batinanja se više puta uneredio, a umro je od posledica gušenja u sopstvenom želudačnom sadržaju.


- U zapisniku jasno piše da na telu postoji i prelom desnog roga grlne hrskavice. Veruje se da je slomljena hvatanjem za vrat. Zaključak je, svakako, da je smrt bila nasilna i da je nastala gušenjem u želudačnom sadržaju, do čega je došlo zbog težine i intenziteta povreda - rekao je za “Večernje novosti“ advokat Dušan Pašić, koji zastupa porodicu Zarubac.
 

Postupak

U dosadašnjem postupku, u sudu u Šapcu saslušani su Peranovićeva supruga Milanka i sin Petar, vaspitači i pomoćnici u Centru - Nemanja Radosavljević Keba i Dragan Mitev Mrvica. Pred istražnog sudiju stali su žrtvin otac Miloš Zarubac i stric Zoran, kao i sestra Nevena, koja mu je i pomogla da ode na lečenje od droge.

Sledeći korak u istrazi protiv Branislava Peranovića, koga tužilaštvo tereti za svirepo ubistvo, jeste sudskomedicinsko veštačenje. Kako pišu “Večernje novosti“, kompletna dokumentacija obdukcionog zapisnika sa hemijsko-toksikološkom analizom, već je prosleđena veštacima u Beogradu, koji sada treba da analiziraju povrede, sredstvo kojim su nanete i sve ostale okolnosti.


Po pisanju beogradskog dnevnika, pop Peranović jedno vreme boravio je u zatvorskoj bolnici CZ u Beogradu, gde je bio upućen radi veštačenja psihičkog stanja u momentu izvršenja krivičnog dela i upravo je vraćen u pritvorsku jedinicu u Šapcu. Pored izveštaja psihijatara o njegovoj uračunljivosti, istraga će morati da sačeka i analizu biološkog materijala uzetog na mestu zločina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.10.2012. 05:51
Страшно!!! Породица треба да тужи оне који су омогућили Перановићу да то ради иако су знали да је склон таквом понашању. Првенствено трба да тужи владику Лаврентија а затим и Синод СПЦ који га је подржавао, јер су они саучесници у злочину. Гладни пара, (а монаси) спасили су га од одговорности после случаја у манастиру Црна Река, омогућили му да се поново бави истим послом, и још га одликовали највећим црквеним одликовањем СПЦ које може да добије један свештеник. Сада перу руке од тог саучесништва у убиству несретног младића. Боже, да ли су недодирљиви?
Četvrtak 11.10.2012. 07:19
Sadisticki tukao, kazniti Peranovica, ali i sucesnike, kojih je bilo vise.
Nedelja 14.10.2012. 21:05
...sve je koncipirano tako,od teksta do komentara,da se droga,rasturaci droge,kao i nesrecni uzivaoci iste i ne pominju. Kao da je cilj da se osudi SPC,svetenstvo,a ne glavni uzrocnik zla o kome je rec- droga. Za razliku od vecine,komentatora,koji reaguju emotivno samo po osnovu serviranog,veoma tendecioznog teksta,ima nas koji poznajemo Svestenika Branislava Peranovica.I zamislite kakav bi greh bio kada mi nebismo progovorili o njemu. Ovaj put cu samo reci da je Svestenik pomogao mnogima. Ako je kriv,neka mu sudi Sud I Gospod,a vi verujte jednom ili Drugom, ali ne sudite..........droga je veliko zlo....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online