Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Petak 28.09.2012.
06:02
Blic A

Čanku preti pet godina zatvora

Nenadu Čanku, lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine i dojučerašnjem poslaniku, ukoliko bude osuđen za nasilničko ponašanje - premlaćivanje Beograđanina Pavla Lešanovića ispred kafane “Tako je suđeno” u nedelju rano ujutro, zbog čega je protiv njega Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo zahtev za pokretanje istrage, preti kazna i do pet godina zatvora.

Preti mu kazna zatvora od pet godina: Nenad Čanak, LSV-a
 

"Prema našem zakonu, kazna za lakši oblik nasilničkog ponašanja je od tri meseca do tri godine zatvora. Za teži oblik je od šest meseci do pet godina zatvora. Teži oblik je kada je nasilničko ponašanje učinjeno u grupi ili ako je vezano za nanošenje telesnih povreda", kaže za “Blic” advokat Vladan Vukčević, bivši sudija Okružnog suda u Beogradu.


Čanak je za sada osumnjičen za nasilničko ponašanje. Međutim, Lešanović je prekjuče bio na lekarskom pregledu, na kome je ustanovljeno da ima prelom dva rebra. Ove povrede nisu otkrivene prilikom prvog pregleda, kada je Lešanović dovezen u beogradsku bolnicu.

  

Uskoro saslušanje

“Blic” saznaje da iako je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Čanka, policiji još nije stigao nikakav zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja po tom predmetu. Takođe se ne zna ni kada će izjavu dati Čanak, jer predmet ide po redovnom, a ne ubrzanom postupku. Neke informacije, međutim, ukazuju na to da će Čanak, koji je u sudu overio ostavku na poslaničko mesto i dostavio je Skupštini Srbije pa nema više poslanički imunitet, narednih dana biti saslušan.

Posle Čankovog priznanja da je tukao Lešanovića, oštećeni je tražio da lider LSV imenuje i dvojicu batinaša koje je doveo i koji su ga udarali i šutirali. Njihov identitet, međutim, javnosti još nije poznat, ali se u Novom Sadu pominju dvojica momaka koji rade kao izbacivači u noćnim klubovima.

"Prelom rebra je teška telesna povreda, a medicinsku dokumentaciju o tome dostavićemo istražnim organima. Lešanoviću je zdravstveno stanje pogoršano, jer je pre batina imao dva infarkta, tahikardiju", kaže za “Blic” Branko Armenko, Lešanovićev pravni zastupnik.


On navodi da u međuvremenu i pravni tim Lešanovića prikuplja dokaze.


"Sve što prikupimo dostavićemo istražnim organima, a na tužilaštvu je da okvalifikuje delo. Gledamo i video-zapise gostiju lokala jer se na njima tačno vidi šta se dešavalo unutra. Lešanović je napadnut u klasičnoj sačekuši, a mladić koji je svedok svega toga još je u strahu", kaže advokat Armenko.


On očekuje da će “postupak ići tokom kojim treba da ide”, mada ne odbacuje mogućnost i opstrukcije.


"Slučaj je pod budnim okom javnosti, pa se nadamo da neće biti odugovlačenja", ističe Armenko.

POVEZANE VESTI

Petak 28.09.2012. 07:07
Mnogi ne mogu da veruju da će prestati decenijsko maltretiranje iz Skupštine, tako lako.
Petak 28.09.2012. 06:54
Nevjerovatna priča, kao iz kriminalnih filmova. Poludio od silne moći.
Petak 28.09.2012. 08:33
Казну да служи у ћелији са педерима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online