Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.09.2012.
23:04
Večernje novosti A

Izbodeni taksista se uspešno oporavlja

Taksista G. P. (30), koji je u noći između subote i nedlje u sukobu sa dvojicom mladića pretučen i izboden nožem u Ulici Carice Milice kod broja 5, u centru Beograda, operisan je juče rano ujutru u Urgentnom centru. Lekari ocenjuju da je njegovo stanje stabilno.

Foto - ilustracija: Taksista se uspešno oporavlja posle ranjavanja hladnim oružjem
 

Prema rečima njegova supruga V. P. (31), povređeni taksista se nalazi na odeljenju Intenzivne nege, svestan je, ali je intubiran i ne može da govori, a u bolnici će biti još dve nedelje. Tokom operacije, zbog nastalih povreda, morao je da mu bude odstranjen deo tankog i debelog creva. Udarci koje je G. P. zadobio izazvali su potres mozga, a na temenu i levoj ruci ima razderotinu.

Ispred Urgentnog centra u nedelju ujutru okupili su se porodica, prijatelji i kolege povređenog taksiste. Jedan od njih, D. G. (35), kolega iz "Luks" taksija, bio je prvi koji je u subotu, samo nekoliko minuta pre ponoći, odgovorio na hitan poziv i došao da pomogne kolegi.

Učestvovala i devojka?

Prema informacijama iz MUP Srbije, priveden je napadač A. K. (21), dok se za D. S. (23) i dalje traga. Iz MUP kažu da su dvojica mladića od ranije poznata policiji. Taksisti su rekli da je u incidentu učestvovala i jedna devojka koju su držali za ruku do dolaska policije, kako ne bi pobegla, a ona se opirala i branila time da ne poznaje mladiće.

Policijska potera je uspela ubrzo da uhvati jednog od napadača, A. K. (21), dok se za drugim mladićem još traga.

"Čim sam čuo na radio-stanici poziv u pomoć seo sam u auto i sa Slavije jurnuo da mu pomognem", kaže D. G., koji je braneći kolegu zadobio povrede noge i grudnog koša. - Kada sam stigao, video sam ga na trotoaru, dok su ga dvojica mladića besomučno tukla. Probao sam da ih razdvojim, ali onda su napali i mene.

Prema n jegovim rečima, do sukoba je došlo kada je G. P. izašao iz svog auta u Ulici Carice Milice i na trafici hteo da kupi cigarete. Naišao je na dvojicu mladića koji su se svađali sa radnikom u trafici jer je odbio da im proda alkohol.

Taksista se, želeći da pomogne radniku, obratio mladićima, koji su zatim nasrnuli na njega i metalnom šipkom ga udarili po glavi.

Kolege i prijatelji povređenog taksiste za njega imaju samo reči hvale i kažu da je jedan od najboljih ljudi koje poznaju.

"Sigurni smo da bi opet uradio isto", uglas kažu taksisti "Luks" taksija. "Ponovo se dogodio napad na jednog od nas, što potvrđuje da je naš posao rizičan i da smo svake večeri na meti razbojnika i bahatih klinaca. Čak su i kolege prestale da pomažu, jer se boje da će i oni biti povređeni ili napadnuti ako priskoče u pomoć.

Supruga povređenog taksiste kaže da je radio i po 15 sati dnevno kako bi mogao da prehrani porodicu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online