Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 22.09.2012.
06:16
Alo! A

Šarić podmićivao vrh vojvođanske vlasti?

Odbegli narko bos Darko Šarić navodno je podmićivao ljude iz samog vrha vojvođanske vlasti kako bi mu omogućili da kroz račune u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) opere nekoliko miliona evra zarađenih, kako se pretpostavlja, na prodaji narkotika, piše beogradski “Alo!”, pozivajući se na izvor blizak tužilaštvu.

Policija uskoro ulazi u Razvojnu banku Vojvodine da provere njenu povezanost sa Darkom Šarićem
 


- Predstavnici Narodne banke Srbije su već tamo, kontrolišu svaki račun, a po nalogu Specijalnog tužilaštva uskoro će ući i policija. U toku su predistražne radnje, jer postoji osnovana sumnja da je Šarić novac od droge prao u toj banci. Nas interesuje poreklo tog novca, a u pitanju je, prema za sada grubim procenama, više miliona evra - objašnjava izvor lista “Alo!”.


Proveravajući rad banke, tužilaštvo je došlo i do saznanja da je u ceo slučaj umešan i sam vrh pokrajinske vlasti.


- Imamo saznanja da su neki najviši vojvođanski funkcioneri znali za poreklo tog novca, ali i to da su neki od njih dobijali novac od Šarića kao nagradu da mu se omogući da pare od droge opere u RBV-u. U pitanju su najkrupnije zverke u pokrajinskoj vlasti - navodi sagovornik beogradskog dnevnika.
 

Od Darka ni traga ni glasa!

U srpkoj policiji kažu da nemaju nova saznanja gde se krije Darko Šarić. Početkom godine mediji u Južnoj Africi objavili su da se najtraženiji narko bos krije se u Južnoj Africi, gde ima zaštitu lokalnih šefova podzemlja, i to pod pseudonimom Ujka Sem, i da mu navodno lokalni kriminalci, koristeći usluge korumpiranih policajaca, pomažu da ne bude uhvaćen. Vrlo brzo posle toga spekulisalo se da je uhvaćen u toj zemlji. Međutim, tamošnje vlasti su demantovale te navode.

Istovremeno, utvrđeno je da je čak 62 odsto kredita te banke nenaplativo. I u ovom segmentu kontrole nadležnih ponovo se pojavilo ime Darka Šarića.


Naime, svi dužnici banke su ili u stečaju ili u restrukturiranju, pa je prinudna naplata potraživanja po zakonu nemoguća. Takvi su, recimo, “Poljostroj” iz Odžaka, čiji je nenaplativ kredit od 518 miliona, ali i “Mladi borac” iz Sente, koji duguje 88 miliona. Oba je, inače, svojevremeno kupio kontroverzni biznismen Mile Jerković, a poljoprivredno dobro iz Sente je potom preprodao narko-bosu Darku Šariću.


Razvojna banka Vojvodine je osnovana 1990. godine, a svoje puno poslovno ime koje nosi i danas dobija u maju 2010. godine odlukom Skupštine akcionara, kada je Autonomna pokrajina Vojvodina postala većinski vlasnik sa 61,9 odsto akcija. Banka je pre svega orijentisana na finansiranje razvojnih i infrastrukturnih projekata, ovlašćena za obavljanje svih vrsta deviznih poslova, a platni promet sa inostranstvom obavlja sa preko 140 korespondentskih banaka.


Članica je Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti, kao i Beogradske berze, tako da ima dozvolu za obavljanje dilersko-brokerskih poslova, portfolio menadžera, poslova agenta emisije i investicionog savetnika.

POVEZANE VESTI

Subota 22.09.2012. 08:17
"Od Darka ni traga ni glasa!" А од врха војвођанске власти ?
Subota 22.09.2012. 08:33
Nema ni traga ni glasa ni od Vojvodjanske vlasti,kao ni o svim ostalim koje svaki gradjanin sa ulice da im izdeklamuje imena. Nema nista od prica o navodnom hapsenju lopina,svi imaju kuma,koji garantuje da su cisti. Izgleda mi potraga za lopovima je kao ono trazim,a molim Boga da ne nadjem!
Subota 22.09.2012. 11:17
Mali kriminalci podmazuju male, veliki kriminalci podmazuju velike...pa to se nikada nece promeniti a kamoli iskoreniti :D))) a i nemoguce je kada je covek u pitanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online