Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 21.09.2012.
03:32
Blic A

Na slobodi, iako je zgazila pešaka i pobegla

Tek danas vanraspravno krivično veće Osnovnog suda u Valjevu treba da saopšti da li će Valjevki Valentini V. (23), koja je 14. septembra, oko 2 sata posle ponoći, svojim automobilom oborila Tomislava Grujičića (61), koji je od zadobijenih povreda preminuo, odrediti pritvor. Osumnjičena se tek tri dana posle nesreće javila sudu, ali joj ni tada nije određena mera zadržavanja.

Ilustracija: Oborila pešaka sa bicikla i pobegla sa mesta nesreće

Dok je policija tragala, za u tom trenutku nepoznatim vozačem, osumnjičena je u ponedeljak došla u Osnovno tužilaštvo i sud, gde je u prisustvu advokata dala iskaz.

Iako je pobegla s lica mesta i nije ukazala pomoć čoveku kojeg je oborila, a u svom vozačkom dosijeu već ima obaranje pešaka, nije joj određeno zadržavanje, već je nastavak saslušanja u istrazi bio zakazan za juče.

Valentina V. se juče u zakazano vreme pojavila kod istražnog sudije Osnovnog suda Gordane Nikolić. Nakon saslušanja, međutim, samo je kratko rečeno da će vanraspravno krivično veće odlučiti po predlogu tužioca da joj bude određen pritvor, ali da će ta odluka biti poznata danas.
 

Tomislav Grujičić (61) je nastradao na putu Valjevo-Užice, dok se biciklom vraćao iz valjevskog šah kluba kući, kada ga je devojka oborila "golfom 2" i pobegla sa lica mesta. Identifikovan je nakon obdukcije, posle čega je o pogibiji obavešten njegov rođeni brat Andrija (59), s obzirom na to da je Tomislav u rodnom selu Belić živeo sam.

"Kada su me obavestili da mi je brat poginuo, u policiji su mi rekli da će počinilac sigurno biti pronađen i da su već po farbi otkrili da je upravljao ‘golfom 2’. Kičma mu je bila slomljena na tri mesta, uz polomljenu butnu kost i unutrašnje povrede. Sat vremena je ležao u kanalu pored puta, dok jedan mladić nije prošao tuda i video bicikl, a potom i njega, pa je pozvao policiju i hitnu pomoć. Nisam lekar, ne znam da li bi mu bilo spasa da je pronađen ranije, ali činjenica je da mu ona koja ga je oborila nije pružila pomoć", priča Andrija Grujičić.

On takođe ukazuje i da je njegov brat nastradao 30 metara pre skretanja sa glavnog puta ka svojoj kući. Brat nastradalog Tomislava kaže da će se pridružiti gonjenju osumnjičene Valentine.

POVEZANE VESTI

Petak 21.09.2012. 07:49
V.V.poznaje nekog u milicij, zato nije ništa preduzeto protiv nje. Čekalo se na razvoj situacije...
Petak 21.09.2012. 13:19
Veza, veze, vezice i heklanje po srpskom "zakonskom" obicaju...ajde da nije vidljivo ali ovo vide i nepismeni, gluvi i slepi.
Petak 21.09.2012. 23:29
Steta je nju mladu u zatvor zbog starkelje.. Srbiji trebaju mlade sponzoruse i uticajne starlete a ne radnici pred penzijom !!! Ziveo srbistanski moral i EU vrednosti !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online