Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 19.09.2012.
14:24
B92, Novi magazin A

Komunalci sada tuže putnika?!

Incident iz atuobusa kad je komunalni policajac pretukao putnika dobija novi obrt - napadnuti putnik tvrdi da komunalci protiv njega podnose krivičnu prijavu.

 Putnik nije hteo da napusti autobus
 

"Podneli su krivičnu prijavu protiv mene zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti. Ja njih još nisam tužio, ali planiram jer se na snimku se sve lepo vidi", rekao je napadnuti putnik za "Novi magazin", inače student Pravnog fakulteta Univerziteta Union. U međuvremenu je Prvo osnovno tužilaštvo dalo nalog policiji da prikupi informacije o ovom slučaju.

Prema rečima prvog osnovnog tužioca Ljubomira Đorđevića Tužilaštvo je formiralo predmet odmah po saznanju za incident. On kaže i da će se, odmah po prikupljanju potrebnih informacija pokrenuti postupak protiv lica koja su izazivala nasilje i kršila zakon.

Podsetimo, informacija o incidentu dospela je u javnost nakon što je na društvenoj mreži "Jutjub" postavljen video snimak, načinjen mobilnim telefonom, na kome se vidi kako beogradski komunalni policajac pesnicom udara putnika nakon neuspešnog pokušaja da ga, zajedno sa kolegom komunalcem, izbaci iz gradskog autobusa jer nije imao kartu.

Uprkos činjenici da snimak nije dobrog kvaliteta jasno se vidi kako policajac najpre udara čoveka po ruci i prstima dok se on drži za šipku, a zatim ga i tri puta pesnicom udara u stomak, uz šta se čuju i reči policajca: "Oćeš da pustiš, ’oćeš da pustiš?".

Policajci su na kraju uspeli na silu da odvoje putnika od šipke za koju se držao i obore ga na stolicu, držeći ga za obe ruke, a usput su ga i dalje udarali.

Uz snimak stoji objašnjenje autora mobilnim telefonom koji tvrdi da je "putnik zatečen bez karte, da je odbio je da napusti vozilo i ponudio ličnu kartu, ali pošto je u pitanju državljanin Crne Gore, Bus-plus kontrolori prepustili su posao kolegama iz komunalne policije.

Član Gradskog veća Željko Ožegović izjavio je neposredno nakon incidenta da će "s obzirom na interesovanje javnosti nadležna komisija brzo utvrditi sve okolnosti događaja" i da će Grad Beograd insistirati na tome da se utvrdi da li je bilo prekoračenja ovlašćenja, kao i kakve će disciplinske mere biti preduzete.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.09.2012. 14:26
Тешко је живети у Београду...
Sreda 19.09.2012. 14:28
Ma strasno, sve ce da urade samo da se nastavi maltretiranje ovog pogubljenog naroda i da se narod uvek prikaze kao neko ko terorise ovu vlast.
Sreda 19.09.2012. 16:04
Ma što se nije okrenuo i tresnuo ovog konja po nosu! Koliko vidim po kostituciji jači je od obadvojice!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online