Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 15.09.2012.
05:48
Alo A

Vođa "Zabranjenih" napao policajca

Pripadnici interventne jedinice uhapsili su Alena Kostića (26) zvanog Kubi, jednog od glavnih vođa Partizanove navijačke frakcije "Zabranjeni", osumnjičenog za napad na službeno lice, saznaje beogradski Alo.

Uhapšen jedan od vođa "Zabranjenih", frakcije navijača Partizana
 

Naime, Kostić je u sredu veče na otvaranju svog kafića u Železniku urlao na policajce koji su tražili da stiša muziku, a potom udario pesnicom pripadnika interventne i pokušao da pobegne. Kada su ga policajci konačno savladali, "žurka" se ni tu nije završila jer su navijači koji su bili gosti u kafiću pratili „maricu“ i do Urgentnog centra, ali potom i do sedišta beogradske policije na Bulevaru despota Stefana.


"Patrola sa Čukarice otišla je u sredu veče u Železnik po pozivu stanara koji su se žalili na glasnu muziku. Pošto je Kostić otvarao kafić, sve je bilo krcato navijačima. Iako su okupljeni ljubazno zamoljeni da stišaju muziku, Kostić je počeo da se dere, psuje i da preti pitajući uporno policajce: „Znate li vi ko sam ja?“ Kada su ga zamolili da smiri strasti, udario je jednog pripadnika Interventne, a potom pobegao iz kafića", kaže naš izvor u beogradskoj policiji.

Gde je adresa "neznanog“ navijača?

Kako je svojevremeno "Insajder“ objavio, policija je protiv Kostića samo do 2006, kada je imao 20 godina, podnela 14 krivičnih prijava za teška krivična dela, među kojima su nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje, razbojništvo i krađa, ali nijedan sudski proces do danas nije pravosnažno okončan. Na pitanja novinara B92 šta u slučaju Kostića znači bezbroj prekida postupaka, sudije su objasnile da bi to „značilo da neko lice ne živi na adresi na kojoj je prijavljeno i da je praktično nemoguće voditi postupak jer ga je nemoguće naći i da će se po pronalaženju lica postupak nastaviti“.


Iako ga je interventna ubrzo sustigla, on se besno otimao, ali su ga policajci ubrzo savladali i stavili mu lisice na ruke. Odatle se „marica“ zaputila u bolnicu kako bi lekari pomogli udarenom policajacu koji je, kako je ustanovljeno, zadobio lake telesne povrede, ali i pregledali Kostića, koji se žalio da su prilikom njegovog savladavanja policajci bili grubi i kome su takođe konstatovane lake telesne.

Grupa okupljenih navijača ispred bolnice dobacivala je policajcima, a potom sela u automobile i pratila ih i do stanice, gde je Kostić smešten u policijski pritvor do 48 sati.

On je juče po podne priveden istražnom sudiji koji će odlučiti da li će mu biti određen pritvor do mesec dana ili će se braniti sa slobode. Kostić, inače vođa navijačke grupe "Saut femili", koja sada čini veći deo Partizanove frakcije „Zabranjeni“, osim ovog poslednjeg, trenutno pred Višim sudom u Beogradu ima tri postupka i u svima se brani sa slobode.

Od toga u jednom glavni pretres od juna 2010. do danas nije održan i zakazan je ponovo za 18. oktobar ove godine, dok je u poslednjem postupku koji se vodi protiv njega i još pet navijača 28. marta ove godine podignuta i optužnica.

Kostić je samo tokom aprila prošle godine za mesec dana priveden tri puta jer je pokušao da unese nož na stadion, zatim zbog napada na navijača sa svoje tribine i zbog paljenja kafića na Dorćolu, što su zabeležile i kamere obližnje banke.

POVEZANE VESTI

Subota 15.09.2012. 05:57
Финансијери таквих пијаних,дрогираних или лудих навијача су Ц.Звезда и Партизан.Они им плаћају када играју у иностранству где брукају Србију.Када ће се наћи неко паметан да уведе строге санкције тим клубовима?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online