Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 14.09.2012.
09:07
Novi magazin, Srna A

Euleks: Turska odbija da uhapsi hirurga Sonmeza

Euleks je nezadovoljan saradnjom sa policijom Turske, koja odbija da postupi po poternici Interpola i uhapsi hirurga Jusufa Sonmeza, osumnjičenog za trgovinu ljudskim organima na Kosovu u slučaju "Medikus", rečeno je agenciji Srna u Kancelariji Euleksa u Prištini.

Ne da ga Turska: "Doktor vampir" još nije odgovarao za trgovinu ljudskim organima
 

Iz Euleksa navode da je Sonmez, poznat kao "Doktor Vampir", prihvatio da da izjavu video linkom pred sudijama Okružnog suda u Prištini, ali da bi u slučaju dolaska na Kosovo odmah bio uhapšen.

"Opcija davanja iskaza video linkom je jedna od mogućnosti da bude saslušan Sonmez, koji i dalje slobodno obavlja posao hirurga u svojoj privatnoj klinici u Istanbulu", kažu u Euleksu.

Pročitajte još:

* Svedok: Vadio sam organe Srbima

* Čije dete su ubili kasapi?

Sonmez se, sa hirurgom Ljutfijem Dervišijem i njegovim sinom Arbanom, bivšim visokim funkcionerom Ministarstva zdravlja u privremenoj Vladi Kosova Ilirom Recajem, te Brunom Jiltom, Sokolom Hajdinijem, Sulejmanom Duljom i Ismetom Bitićijem tereti za ilegalnu trgovinu organima, odnosno kupovinu i ilegalnu transplataciju bubrega u Dervišijevoj privatnoj klinici "Medikus" kod Prištine, podseća agencija.

U slučaju "Medikus", koji se posredno dovodi u vezu sa slučajem "Žuta kuća", optužen je izraelski državljanin Harel Moše, kome je, prema dosadašnjim rezultatima istrage, presađen bubreg u "Medikusu".

Optužnica ih tereti za krivična dela organizovani kriminal, ilegalnu transplataciju bubrega i zloupotrebu službenog položaja.

Sonmez je optužen da je glavni strateg organizacije kupovine i ilegalne transplatacije bubrega u "Medikusu".

Tužilac Euleksa Džonatan Ratel do sada je pred sudije izveo više svedoka, saradnika i saizvršilaca transplativnih operacija u "Medikusu", a u Euleksu očekuju da bi moglo doći do proširenja optužnice na još nekoliko lica koja su posredovala u pronalaženju osoba u Moldaviji, Rusiji i Ukrajini, od kojih su navodno kupovani bubrezi.

U Euleksu nisu želeli da komentarišu dokaze Tužilaštva Srbije za ratne zločine i pojavljivanje svedoka vađenja srca jednom srpskom mladiću, ističući da je to u nadležnosti specijalnog tužioca Klinta Vilijamsona.

"Vilijamson bi trebalo da utvrdi navode specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o umešanosti lidera kosovskih Albanaca predvođenih Hašimom Tačijem u trgovinu organima", kažu u Euleksu, prenela je Srna.

POVEZANE VESTI

Petak 14.09.2012. 09:22
Postoji svjedok ove mafijaške organizacije,kojeg Kandićka brani.Trgovina organima je profitabilna koliko i oružjem i drogom.Na kraju će lanac se završiti sa Bernarom Kušnerom,ljekarem bez granica.On se oko Kosova u to vrijeme najviše vrzmao,i najviše lobirao za plemena.
Petak 14.09.2012. 10:29
Eto,a vi gledajte njihove usrane serije i trpajte im pare u dzep na letovanju!:)
Petak 14.09.2012. 09:37
На свету постоји такође и нешто што се зове ,,озбиљна држава'', а ево како такве државе поступају у сличним случајевима: http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Eichmann#Capture_in_Argentina
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online