Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 14.09.2012.
01:48
Danas A

Istraga protiv još jednog "šakala"

Tužilaštvo za ratne zločine podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv bivšeg pripadnika paravojne formacije "Šakali" Dejana Bulatovića.

Pripadnici paravojne formacije Šakali
 

Dejan Bulatović zvani Bula (49) iz Peći se sumnjiči da je učestvovao u zločinima nad civilima u selima Ćuška i Ljubenić na Kosmetu u aprilu i maju 1999. godine, prenosi "Danas".

List piše, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Bulatović trenutno u pritvoru, a istražni sudija Višeg suda u Beogradu mu je odredio dalje zadržavanje u trajanju do 30 dana.

Bulatoviću se na teret stavlja da je kao pripadnik jedinice kojom je komandovao pokojni Nebojša Minić, zvani Mrtvi, "izvršio oružani napad na civilno stanovništvo sela Ljubenić i Ćuška i pritom vršio pojedinačna i grupna ubistva civila, primenjivao mere zastrašivanja i terora uništavajući paljenjem kuće, prateće objekte i vršio raseljavanje preživelog civilnog stanovništva iz ovih sela".

Izvor "Danasa" navodi da se Bulatović tereti da je 1. aprila 1999, pre podne, u selu Ljubenić sa Milojkom Nikolićem i Sinišom Mišićem streljao 53 muškarca u blizini džamije, dok je 12 osoba zadobilo prostrelne rane, da bi nakon toga sa ostalim pripadnicima jedinice primorao preostalo stanovništvo da napusti selo.

U selu Ćuška 14. maja 1999. godine, u prepodnevnim satima, ističe isti izvor, Bulatović se sumnjiči da je u delu sela gde je bilo okupljeno civilno stanovništvo, izdvojio i ubio tri civila.

Nešto kasnije je "zajedno sa okrivljenima Srećkom Popovićem i Zoranom Obradovićem, iz grupe muškog dela civila koji su bili sakupljeni u centru sela, na trgu kod groblja, izdvojio grupu od 10 civila, potom na njih pucao iz puškomitraljeza“ i ubio sve osim jednog civila, koji je neopažen pobegao, iako ranjen u obe noge, navodi list.

Tužilaštvo smatra "Šakale“ odgovornim za smrt preko stotinu civila u selima na teritoriji opštine Peć.

Protiv Toplice Miladinovića i još 12 pripadnika "Šakala“, Teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije, pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu u toku je glavni pretres protiv optuženih za ratni zločin u selu Ćuška zbog ubistva najmanje 44 civila, 14. maja 1999. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 14.09.2012. 02:33
Sve siptare koji su klali i ubijali Srpsku nejac.... nabiti na (znate vec sta...pa mislim...slika vam moja objasnjava)
Petak 14.09.2012. 12:17
pravi šakal bi sredio Zmiju
Petak 14.09.2012. 12:23
Pa.... da se razumemo.... steta sto nisu imali malo vise vremena za delanje.. omeo ih NATO.. al bar su pokazali zube.. i treba tako.. na Srbski narod su kidisali siptarski narko karteli a na njih ''sakali'' imaju ti siptari srece nema sta.. ali neka ne brinu javice se novi samo polako...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online