Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 13.09.2012.
13:55
D. Dekić - Vesti A

I Dačićevi pod istragom?

Iskazi uhapšenih zbog malverzacija u Agrobanci ukazuju da pipci velike afere idu u pravcu vrha bivše vlasti. Naime, svi su izgledi da bi u narednih nedelju dana zbog pljačke 300 miliona evra u ruke policije mogle da padnu i neke od "krupnih političkih riba".

DUGAČKA LSITA OPTUŽENIH: Sve više umešanih u pljačku Agrobanke
 



Tužilaštvu za organizovani kriminal je bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke, Dušan Ignjatović obelodanio da su na sastancima u banci, na kojima su donošene odluke o poslovanju, bili bivši premijer Mirko Cvetković i bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović, kao i izvršni direktor Agencije za osiguranje depozita Milorad Džambić.


Uhapšeni vlasnik Habitfarma Radosav - Lale Sekulić je takođe više puta ponovio optužbe na račun političara. On je, prema pisanju beogradske štampe, rekao da je većinu sumnjivih poslova za koje ga nadležni organi terete radio u dogovoru sa nekima od čelnika socijalista Ivice Dačića kojima je navodno nosio "torbe pune keša".

Nenad Ogenović

Istraga poslovanja Sekulićevog Habitfarma i Agrobanke, policiju i tužilaštvo usmerava prema još dve banke koje su poslovale sa Sekulićevim firmama, ali i prema kompanijama među kojima je pod sumnjom i Galenika.
Direktor te farmaceutske kuće, kadar SPS-a Nenad Ognjenović je prošle godine, kad se poslovanje Galenike našlo pod sumnjom, pobegao u Crnu Goru. On, prema pisanju nekih medija, tvrdi da je sumnjive poslove u toj farmaceutskoj firmi organizovao "ministar iz vrha SPS-a".


U okviru istrage poslovanja Galenike vrši se i provera preduzeća koje je vodila Ognjenovićeva ćerka, a njegov uslov da progovori o milionskim malverzacijama je da ona bude oslobođena odgovornosti.


Iako se u malverzacijama ukazuje na neke visoke funkcionere SPS-a, u toj partiji su stava da zakon mora da bude jednak za sve građane Srbije, bez obzira na to ko su i šta. Funkcioner SPS-a Đorđe Milićević ističe u izjavi za "Vesti" da bi nadležni organi trebalo da rade svoj posao.


- Svako odgovara pod imenom i prezimenom i ne postoje ljudi koji su u ovoj zemlji iznad zakona, jer je on isti za sve - rekao je Milićević.
 

Sekulić strahuje za porodicu


Radosav Sekulić iskaze daje u bolnici gde se nalazi zbog neizlečive bolesti i u vrlo lošem je stanju. On je, prema tvrdnjama beogradske štampe, za sada otkrio imena tri ministra koji su uzeli najviše novca od kredita kod Agrobanke, ubeđeni kako nikada neće biti otkriveni. Spreman je da iznese sve što zna, ali se boji osvete i ko će brinuti o njegovoj porodici.


U policiji i Dulić


U MUP-u se obreo i bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji je saslušan zbog sumnje da je njegov resor iz budžeta nenamenski potrošio oko 47 miliona dinara. Dulić je prvobitno negirao da je išao u policiju, ali je na kraju novinarima priznao da je pozvan kao građanin radi mogućih saznanja da je Fond za zaštitu životne sredine u protekle dve godine kršio zakon potpisivanjem ugovora sa svim medijskim kućama u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2012. 14:01
SVE U ZATVOR I ODMAH IM ODUZETI IMOVINU I ZAPLIJENITI SVIMA RACUNE, KAKO U SRBIJI, TAKO I U INOSTRANSTVU ! POKAZATI DA JE TUZILASTVO ODVOJENO OD VLASTI, E PA DEMOKRATI, TO VAM JE PRVI USLOV DA POKAZETE I DOKAZETE DA STE OZBILJNA DRZAVA !
Četvrtak 13.09.2012. 14:15
Pa nema ni jedne banke bez politicara... :d))) Lobista koliko volis, na crno, na belo, na zuto, na ruzicasto, NA CIPKASTO samo steta sto ih jos nema na prugasto crno-bele (moze i plavo-bele)!!! Kada vec komunalni inspektori "kontrolisu" firme tako i politicari "kontrolisu" banke, sve ima svoje :d))) Jedino sta se u Srbiji nema je KO OVE SVE ZAJEDNO KONTROLISE!!!
Četvrtak 13.09.2012. 14:17
Vučiću ne odustaj od borbe. pa čak po cenu novih izbora ako socijalisti pokušaju da brane kriminalce. imaćeš jak argument zbog čega ste izašli iz vlade. Hapsi lopurde ,narod je uz tebe i jedino tebi veruje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online