Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 07.09.2012.
13:16 >> 17:18h
Beta A

Pucano na policajca KPS-a, Vulin zakazao hitan sastanak

Policajac Kosovske policijske službe (KPS) iz stanice u Zubinom Potoku lakše je povređen kada su nepoznate osobe pucale na vozilo u kojem se nalazio i vozilo Euleksa koje se kretalo iza njega, rečeno je agenciji Beta u kosovskoj policiji.

Zamenik Regionalnog direktora KPS-a Ergin Medić rekao je Beti da je policajac povređen od polomljenog stakla i dodao da je istraga tog slučaja u toku. Incident se dogodio u selu Donje Varage oko 9.30.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin održaće danas hitan sastanak sa čelnicima opština sa severa Pokrajine posle incidenta u kome je pucano na vozila Euleksa i Kosovske policije. On je zbog ovog događaja prekinuo današnji obilazak juga pokrajine, i zakazao sastanak u Kosovskoj Mitrovici.

U Kancelariji u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj će sastanak biti održan rečeno je da se nešto posle jedan sat očekuje dolazak Vulina kao i da je većina čelnika tu i da čeka da razgovor počne.

Posle jutrošnjeg incidenta u selu Donje Varage u opštini Zubin Potok, gde su nepoznate osobe pucale na vozila Euleksa i kosovske policije, Vulin je prekinuo posetu jugu Kosova i kako mediji prenose iz Prizrena, umesto ka Gori, uputio se u Kosovsku Mitrovicu kako bi razgovarao sa predstavnicima tamošnjih Srba.

OEBS na Kosovu osudila napad na Euleks

Šef misije OEBS na Kosovu, ambasador Verner Almhofer osudio je napad na vozila Euleksa i kosovske policije u selu Donje Varage, u opštini Zubin Potok na severu Kosova. Kako je saopšteno iz misije OEBS na Kosovu, oko 9.00, grupa maskiranih osoba otvorila je vatru na jedno vozilo Policije Kosovo i jedno vozilo Euleksa, prilikom čega je jedna policajka povređena, a oba vozila oštećena.

"Oštro osuđujem jutrošnji napad na kosovsku policiju i Euleks. Počinioci su namerno doveli živote u opasnost. Umiren sam činjenicom da niko nije ubijen, a ranjenom policajcu želim brz oporavak", rekao je Almhofer.

Misija OEBS na Kosovu bavi se zaštitom ljudskih prava, demokratizacijom i razvojem sektora javne bezbednosti, navodi se u saopštenju, i dodaje da ona obezbeđuje i policijsku obuku, i pomaže razvoj i primenu propisa za očuvanje javne bezbednosti.

Jutrošnji napad na vozila Euleska i kosovske policije najoštrije su osudili i premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednici opština sa severa Kosova, kao i bivši srpski ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Petak 07.09.2012. 13:28
Ovoliki broj incidenata u poslednjih par dana na severu navodi na zakljucak da je u pitanju organizovana destabilizacija severa od strane siptara i eULEX-a sa ciljem uvodjenja velikih snaga vojnih i policijskih na sever .
Petak 07.09.2012. 15:02
Чини ми се да се спрема комплетно етничко чишћење севера КиМ. Власт у Београду заболе К алемегдан за те људе доле. Мислим да је најпаметније да се сви комплет спакују и напусте КиМ док нису почели да их убијају као псе. Када изградимо државу, онда ћемо моћи да подигнемо економију и потом да формирамо респектабилну Војску. У међувремену, под сваку цену направити чврст војни и сваки други савез са Русијом. Тек тада ће моћи да се "разговара" о КиМ. До тада, нема никаквих преговора и поготово нема никаквог потписивања било чега. Све остале варијанте су чиста маштарија, будалаштине и замајавање народа.
Petak 07.09.2012. 14:57
Пуцњи на овај полицијски ауто су од стране Шиптара и то сви у Колашину знају.Тражи се инцидент да КФОР пусти шиптарску власт на север и разбије очигледно једину слободну српску територију на свету. Припреме за тај сценарио су у току. Треба подсетити да ј енедавно на неком весељу у шиптарском селу код Србице пуцано из аутоматске пушке и када су полицајци КПС вршили увиђај пронађене су чауре производње из ПП Ужице из 2006.године. Све се уклапа, само се чека моменат.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online