Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 01.09.2012.
09:32
Večernje novosti A

"Omamili su me i na silu podveli Turčinu"

"Odbila sam da 'uslužim' jednog neuglednog, starijeg Turčina. Čovek koji je bio zadužen za moju bezbednost rekao je da me razume i pozvao da popijemo piće u zasebnom delu jahte. Probudila sam se ujutro polusvesna, a njegove reči bile su poslednje čega se sećam", priča 25-godišnja P. H. iz Novog Beograda, koja je nedavno, slagavši da je bolesna, jedva uspela da pobegne sa jedne luksuzne jahte na Jadranu, pišu Večernje novosti.

Foto: Arhiva
 

Ona je na nagovor svoje gazdarice, preko koje je angažovana na prestoničkim splavovima, ovog leta otišla na Crnogorsko primorje, kako bi zabavljala bogate strance na jahti jednog kontroverznog hrvatskog biznismena.

P. H. kaže da je od drugih devojaka, posle te košmarne noći, čula kako je ipak otišla nasamo u sobu sa tim Turčinom, i da nije odavala utisak da to radi protiv svoje volje. Makro, odnosno "čovek zadužen za njenu bezbednost“, kako ga ona zove, kasnije joj je priznao da ju je omamio lekom "rivotril“, uz opasku da se zna zašto je ona tu i da ne može da odbija klijente.

"Tada sam odlučila da pobegnem. Pozvala sam NVO "Sigurna pozicija“ i rešila da iznesem u javnost kako manipulišu nama i podmuklo nas zloupotrebljavaju", rekla je P. H. i dodala da je na jahtama ostalo nekoliko desetina devojaka iz Srbije nad kojima se na isti način iživljavaju.

Ko, kako i odakle regrutuje devojke iz Srbije u Crnu Goru, za "Novosti“ objašnjava Dejan Nestorović, direktor NVO "Sigurna pozicija“, koja se bori protiv organizovane prostitucije, trafikinga i svakog vida diskriminacije.

"Da se antidepresiv „rivotril“ sipa u piće neposlušnim devojkama, nije tajna", govori on. "Lično sam bio svedok na jednom splavu na Novom Beogradu, koji je zajedno sa klubom na Adi Ciganliji centar za regrutaciju prostitutki za Crnu Goru. Devojke su u tim klubovima obično angažovane u VIP separeima, a "rivotril" ih omamljuje i one postaju polusvesne, i pristaju na sve."

Posrednik u prostituciji na tom splavu je žena, kako bi lakše zadobila poverenje mladih i naivnih devojaka. Ona ih vrbuje da odu na more "na nekoliko dana“, uz priču da će se na luksuznim jahtama dobro provesti i da će zaraditi.

"Ali gotovo uvek završe u rukama nemilosrdnih makroa", tvrdi on. "Jer, iako budu zaštićene i čuvane do odlaska na primorje (imaju plaćen avion, prevoz ih čeka do hotela, a gliserom idu na jahte) kada se jednom na jahtu ukrcaju, teško mogu odatle da se izbave."

POVEZANE VESTI

Subota 01.09.2012. 09:43
Šta si uopšte tražila po tim "jahtama"?
Subota 01.09.2012. 10:23
Побогу! a шта си тражила тамо!? проблем је да правиш крофне и то продајеш; штрикаш чарапе од вуне, џемпере и то продајеш; береш купине по Пиносави и Болечу па продајеш салтко од купина...! Еееееееееееееееее! па ко задњицом зарађује паре задњица му и страда! А не верујем да ниси знала куда то идеш, о чему се ради...А убудуће ни у чамац не седај, у сплавове не гледај него крени са: седела сам за машином, шила сам....па се и обогатила, добро удала...! Моооооооооооооре!лење бубе једне!
Subota 01.09.2012. 13:29
Ako ona ostane u Bg sa nekim normalnim deckom,sa praznim dzepom onda ona je "niko i nista".Ovako je "jaka riba",imace posle sta da postavlja na facebook,slike sa jahte...Ma takvima nije mi zao,ne jedan turcin trebalo je 100 da joj se izrede.Tek onda ce biti "jaka cura sa jahte".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online