Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 30.08.2012.
10:18
Beta A

Niko ne sme da tuži utvaru iz Bora

Godinu dana od kada je više vozača prijavilo policiji u Boru da im se posle ponoći na magistralnom putu Bor - Zaječar prikazala žena u venčanici i bidermajerom, zbog čega im je bila ugrožena bezbednost u vožnji, javnosti nisu otkriveni počinici i objašnjena te nesvakidašnja pojava.

Vozačima koji su te noći prošli pored "utvare" i dalje se diže kosa na glavi 

Policija je nedugo posle ovog događaja priznala da je nekoliko vozača koji se međusobno ne poznaju prijavilo dežurnoj službi "mladu" na autoputu.

"Počinioci su poznati, ali protiv njih neće biti podneta prijava zbog ugrožavanja bezbednosti jer niko od očevidaca nije želeo da protiv izgrednika podnese prijavu za delo koje su učinili", saopštila je policija posle ovog događaja.

Tom prilikom je policija iznela više verzija o tome šta se zapravo dogodilo 30. avgusta prošle godine, ali su mnogi uvideli da objašnjenja "ne drže vodu".

Prvobitno je saopšteno da je reč o šali nekoliko mladića koji su ka vozačima puštali lutku napunjenu helijumom, zatim da je lutka puštana kroz šiber vozila u pokretu i tako stvarala utisak da lebdi, pa čak se govorilo da su se neki Borani hvalili u kafiću kako su prepali vozače, a kada su videli da je ceo slučaj prijavljen policiji, navodno su spalili venčanicu.

Ipak, anonimna prijava je podneta Tužilaštvu u Boru nekoliko dana kasnije, ali ni tada nije preduzeto ništa da se otkrije jedna ili više osoba koje su se, prema mišljenju policije, sa vozačima "neslano" našalili.

Agenciji Beta je u tužilaštvu potvrđeno da je dostavljena anonimna prijava protiv NN lica, ali da je ona prosleđena policiji kako bi se preduzele neophodne radnje na otkrivanju počinioca. "Prema navodima iz prijave, postoje elementi za podnošenje krivične prijave", rečeno je u tužilaštvu.

Prema uobičajenom postupku, policija treba da reaguje ako od tužilaštva dobije prijavu protiv lica za koje tvrdi da su joj poznati u navedenom delu. Ipak, posle godinu dana od pojavljivanja "utvare" policija je slučaj zaboravila, ali ne i osobe kojima se te noći, kako su rekli "kosa digla na glavi".

"Pružila je ruku ka kolima, i prošli smo kraj nje na samo pola metra. Samo sam stegao volan i trudio se da održim pravac vozila", kazao je jedan od vozača.

On kaže da neće zaboraviti šta mu se dogodilo te noći i da mu se krv "zaledila" od straha zbog čega se više ne usuđuje da noću prolazi tom deonicom. Tim pre, što su priče o čuvenoj vlaškoj magiji još vrlo aktuelni u ovom kraju.

Četvrtak 30.08.2012. 10:31
Koliko se secam posle brojnih komentara najvise saljivih na ovu temu ovde ministar Dacic je "razresio" misteriju rekavsi da su salu napravila dva brata iz dokonosti i da im nece biti poslata krivicna prijava...zasto se sad to opet poteze ne znam, mozda sto ta njegova prica nije uopste bila uverljiva...a izgleda da se bas nista ne desava pa ajd sad "jovo nanovo"...da bi se imalo o cemu raspredati...
Četvrtak 30.08.2012. 12:29
Ipak je u pitanju sujeverje vozača.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online