Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 29.08.2012.
07:45
Večernje novosti A

Peranović ubio štapom i šakama

U Jadranskoj Lešnici dogodio se svirep zločin. Na to nedvosmisleno ukazuju do sada neobjavljeni detalji iz istrage protiv Branislava Peranovića (54), vlasnika Pravoslavnog centra za odvikavanje od bolesti zavisnosti, osumnjičenog za teško ubistvo štićenika Nebojše Zarupca (39) iz Valjeva, pišu Večernje novosti.

Novi detalji svirepog ubistva: Nebojšu Zarupca (levo) i Branislav Peranović
 

Iz dokumentacije i iz zahteva za pokretanje istrage i druge spise, u koje su "Novosti" imale uvid, pop Peranović "tukao je Zarupca štapom od maslinovog drveta dužine 140 centimetara sa metalnim šiljkom"

Pročitajte još:

* Obdukcija potvrdila: Peranović ubio Zarupca

* Peranović u Centru krio i kriminalce

Pop Peranović je ispričao istražnim organima, da je Zarubac na odvikavanje u njegov centar došao devet meseci pre tragedije:

"Dosta korektno se ponašao. Poštovao je pravila, odgovorno obavljao poslove oko stoke i pomagao mlađim štićenicima.

Zbog toga mu je, kako je izjavio u istrazi, dozvolio odsustvo u trajanju od šest dana, kako bi obišao decu. Međutim, kada se Zarubac vratio, Peranović je navodno "primetio recidiv", zbog čega je odlučio da sa njim obavi razgovor.

Tada se dogodio pravi pakao, jer Zarubac nije odustajao od želje da napusti centar.

"Osumnjičeni je naredio sada pokojnom da klekne na klupu i ispruži se preko stola. Uzeo je štap od maslinovog drveta i počeo da mu naizmenično nanosi udarce po zadnjici, tabanima i leđima. Kada je primetio da se Zarubac uneredio, pozvao je svoje saradnike, koji su ga odveli na sprat kuće kako bi se sredio u kupatilu. Nakon kraćeg vremena vratili su ga i napustili prostoriju, a osumnjičeni je nastavio da verbalno ubeđuje Zarupca pozivajući se i na batine", piše u zahtevu za pokretanje istrage.

Čeka se obdukcioni nalaz

U dosadašnjem postupku saslušana je i Peranovićeva supruga Milanka. Već 30. avgusta pred sudiju će izaći porodica ubijenog Zarupca - otac Miloš, sestra Nevena i majka Milica. Viši sud u Šapcu još uvek čeka zvanični obdukcioni zapisnik sa hemijsko-toksikološkom analizom tela pokojnog Zarupca.

U iskazu Peranovića dalje jasno stoji da je nad štićenikom izvršena još jedna tura "ubeđivanja" maslinovim štapom. U trenutku, navodi pop, Zarubac je ustao sa klupe, iskolačio oči prema njemu i pokušao da ga udari. Nije mu uspelo, na šta ga je pop desnom nogom dva puta udario u predelu grudi, jednom u stomak i naneo mu još nekoliko udaraca pesnicama sa obe ruke u predelu lica. Nakon toga, okliznuli su se i pali, pa su u sobu ušli saradnici Nemanja Radosavljević Keba i Dragan Mitev Mrvica.

Peranović navodi da su pomoćnici primetili da se Zarubac ponovo uneredio, pa su ga opet odveli u kupatilo nakon čega je trebalo da ga izvedu na terasu kuće radi "još jednog razgovora".

Peranović je čekao na terasi 15-ak minuta, a kada mu je bilo sumnjivo što su se zadržali, pošao je da vidi u čemu je problem. Tada je u kupatilu zatekao Zarupca kako otežano diše, a pokušaji da mu pomognu masiranjem grudnog koša i veštačkim disanjem nisu bili uspešni.

U iskazu koje je policiji dao Mitev, a u koji je naš list takođe imao uvid, piše da je Zarubac po povratku sa vikenda, "bio vidno pod dejstvom opojnih sredstava i prilikom pregleda pronađene su mu tablete bensedina tačnije 40 komada, koje su odmah oduzete". On još ističe da su, kobnog dana, on i Radosavljević, predali Zarupca Peranoviću, a potom otišli u kuću njegovog sina Petra Peranovića gde su slagali drva.

"Istoga dana oko 22 časa Miteva je na mobilni telefon broj 069-41-49-..., pozvao Branislav Peranović koji mu je rekao da je Nebojša Zarubac nesrećnim slučajem preminuo", piše u iskazu od 7. avgusta, datom policijskom službeniku Ljubiši Džagiću.

U svom iskazu Radosavljević, koji je kao i Mitev u Centru bio angažovan na poslovima vaspitača, potvrđuje ove okolnosti, ali još konstatuje da je pokojni Zarubac kod Peranovića imao posebne privilegije kao najstariji štićenik.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.08.2012. 08:35
I ova ocigledno lazna izjava popa-sadiste i ubice, kojom on pokusava da ublazi krivicu, je vec dovoljno grozomorna: "ubedjivanje do uneredjivanja" i to u ciklusima. Ali on nije jedini odgovaran, odgovorni su i Lavrentije i klika u Sinodu, koji svi sad peru ruke i odricu ga se, a dok im je velike pare donosio dizali su ga u nebesa. Problem je da su svi oni, od vrha "inovatora SPC-a" do Peranovica, veru u Boga i ljubav i brigu prema coveku zamenili za moc, vlast, novac, skupe automobile i ovozemaljska uzivanja. SPC treba hitno ocistiti od ovih bezboznika, pocev od obadva Irineja, Lavrentija itd.......
Sreda 29.08.2012. 09:08
Citajuci ovaj otuzni tekst u kome su opisivane srednjovekovne taktike za dovodjenje neposlusnih u red zakljucujem da je ovom popu bilo vaznije da mu neko ne napusti svojom voljom centar a da nije izlecen jer bi mu u protivnom srusio "renome" dobrog vaspitaca...gadi mi se sve ovo jer nikakve veze nema sa pravom da neko ko je odlucio tako da zivi kako zivi ide kud hoce i zavrsi kako hoce...Nije to dom za maloletnike pa jos imas nade da ga prevaspitas...ovo je bio odrastao covek i sam otac...pa ako je hteo da drogiran zavrsi negde u blatu neka ga a ne da se ovaj mucitelj igra ulogu pravednika...
Sreda 29.08.2012. 11:12
Ovo je stvarno strašno. Zarubac je već bio ruiniran, ovako bi ga dokrajčivali u Aušvicu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online