Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 28.08.2012.
13:56
Press rs A

Ubio sina na spavanju, pa presudio sebi

Živko Đurić (65) i njegov sin Siniša (43) pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u selu Debrc kod Vladimiraca. Prema prvim nalazima istrage, otac je ubio sina, a potom presudio sebi. Samo četiri dana ranije ubila se Radenka Đurić (61), Živkova supruga i Sinišina majka.

Pretpostavlja se da su motiv nesreće nesređeni porodični odnosi koji su tinjali više godina, a koji su se naročito pogoršali kada su Đurići prodali kući u naselju Letnjikovac kod Šapca i preselili se u selo Debrc

Tela je pronašao Branislav Đurić (40), mlađi sin i brat nastradalih. On je najpre prošlog utorka pronašao telo majke u oboru nedaleko od svoje kuće u šabačkom naselju Letnjikovac, a onda je u subotu zatekao mrtve oca i brata u spavaćoj sobi porodične kuće u selu Debrc.


Radenka bila nesrećna

Motiv velike porodične tragedije još nije poznat. Pretpostavlja se da su u pitanju nesređeni porodični odnosi koji su tinjali više godina, a koji su se naročito pogoršali kada su Đurići prodali kući u Ulici Majke Jugovića u naselju Letnjikovac kod Šapca i preselili se u selo Debrc.

Parafinska rukavica

Slobodan Velisavljević, istražni sudija Višeg suda u Šapcu, kaže da se još utvrđuje šta se dogodilo u porodičnoj kući u selu Debrc. Prema njegovima rečima, parafinska rukavica je uzeta i od Živka Đurića i Siniše Đurića, a naložena je i obdukcija tela.

"Pre godinu i po dana moji su prodali spratnu kuću u Šapcu i preselili se u Debrc. Majka nije mogla da se pomiri sa takvom odlukom mog oca i brata Siniše, koji je posle razvoda živeo sa njima, pa je često bila nesrećna. Ipak, koliko god da su imali trzavica, ništa nije ukazivalo na tragediju. Otac je radio u „Jugopetrolu", imao je lepu penziju, a brat je takođe radio u istoj firmi, ali je uzeo otpremninu da otvori menjačnicu", priča Branislav Đurić.

Međutim, u utorak se dogodila prva nesreća. Pošto se čitav dan nije javljala na telefon, sin Branislav je krenuo u potragu za majkom. Ubrzo ju je pronašao u oboru nedaleko od svoje kuće u naselju Letnjikovac.

"Odmah sam video da je prerezala vene. Ostavila je i oproštajno pismo u kome kaže da nikoga ne krivi i da nije mogla više da izdrži novonastalu situaciju. U pismu nam je dala instrukcije da je sahrane u Odžinom Selu pored Šapca, a ostavila je i peškir za sveštenika", priča Branislav.


Siniša hteo da se odseli

Ipak, ono što je usledilo četiri dana kasnije potpuno je šokiralo nesrećnog Branislava.

"U petak uveče sam zvao Sinišu i oca. Rekli su mi da su bili kod nekih prijatelja i da su stigli u selo. Siniša mi je rekao da je sve u redu, da su on i tata jeli pasulj i nabrali grožđe. Rekao mi je da će najverovatnije da se odseli iz te kuće. Sve se na tome završilo. Sutradan sam ih ponovo nazvao, ali se nisu javljali. Rešio sam da odem u Debrc. Kada sam ušao u spavaću sobu, zamalo nisam pao u nesvest. Na podu u lokvi krvi ležao je tata, a na krevetu Siniša", priča vidno potresen Branislav.


Kako saznajemo, Živko Đurić se bavio lovom i imao je dozvolu za pištolj.

"Za sada je izvesno da je pucano iz pištolja za koji je Živko Đurić imao dozvolu. Pretpostavlja se da je otac pucao u sina dok je spavao, a potom presudio sebi. Nije bilo tragova borbe, pa se za sada isključuje da je u ovaj zločin umešana treća osoba", kaže izvor Pressa iz istrage.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.08.2012. 16:29
Uh, jbt zivot...Kakve sve tragedije covek cita . :-( Ovaj narod je mentalno oboleo. Hitno je potrebna strategija ministarstva zdravlja .
Utorak 28.08.2012. 17:27
TREBA STRATEGIJA RAZORUZAVANJA STANOVNISTVA.
Sreda 29.08.2012. 11:16
Za četiri dana ode porodica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online