Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.08.2012.
13:55 >> 20:57h
Blic, Beta A

Zlatibor još gori

Požar na zlatiborskom vrhu Čigota još nije lokalizovan, izjavio je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP Srbije Goran Nikolić.

Požar na Zaltiboru zahvatio je 50 hektara niskog rastinja i šume
 

Nikolić je agenciji Beta rekao da će vatrogasci moći da večeras savladaju požar ukoliko vetar ne bude jak.

Požar na Čigoti gasi 105 vatrogasaca iz cele Srbije, ali im otežava nepristupačan, strm teren.

Ekipe vatrogasaca brane tri sektora. Na jednom od njih je vatra pod kontrolom, međutim na druga dva vatrogasci nailaze na brojne probleme, poput jakog vetra koji pospešuje širenje vatre i guste šume kroz koju se vatrogasci teško probijaju do požarišta.

Požar se proširio tokom noći na površinu od 100 hektara i zahvaćeni su četinarska i hrastova šuma i nisko rastinje, ali za sada vatrom nisu ugrožena vikend naselja, izjavio je zamenik komandanta vatrogasnog bataljona Užice Aleksandar Lazić.

Najkritičnije je na potezu od Čigote prema selu Gostilje, i na drugoj strani prema Carevom polju. Sa područja zahvaćenom požarom, jutros je evakuisano i dvoje starijh ljudi, ali ne zbog vatre, već zbog gustog dima koji je prekrio ceo taj deo Zlatibora.

Vatrogasne jedinice angažovane su iz Užica, Čačka, Valjeva, Kragujevca i Beograda.

- Teren na kome je izbio požar je nepristupačan, pa su mašine celu noć prokopavale put. Opština Čajetina pomogla je sa svom raspoloživom mehanizacijom - kazao je Lazić.

Tokom dana požar su gasila tri helikoptera - dva MUP Srbije i jedan ruski, za vanredne situacije. Helikopteri su povučeni u sumrak, oko 19 sati. 

U Srbiji 166 požara

 

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je nešto ranije da je u Srbiji tokom dana zabeleženo 166 požara, među kojima je najveći bio na teritoriji opštine Žitorađa, ali je on u međuvremenu ugašen.


Veliki požar izbio je i u Kozniku kod Aleksandrovca koji još nije lokalizovan i pored angažovanja velikog broja vatrogasaca i meštana, jer je vatra zahvatila veoma nepristupačan teren, izjavio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Aleksandar Lazarević.


"Oko 200 ljudi od jutros pokušava da lokalizuje požar koji besni na planini Rogozni na severu Kosova i koji se primiče kućama u selu Doboka", izjavio je član Opštinskog veća u Leposaviću Zoran Milojević.


Milojević je rekao da je situcija na terenu veoma loša i da prethodnih dana vatrogasci i meštani Leposavića nisu mogli da ugase požar koji je izbio u subotu i zahvatio šumu i rastinje na površini od oko 100 hektara.


On je istakao da ovaj požar polako prilazi kućama u selu Duboka i da danas makar na tom potezu mora biti zaustavljen i lokalizovan. Milojević je naveo da su jutros, osim većeg broja ljudi, na terenu i teška mehanizacija i ekipe Hitne pomoći.


U šumskom požaru koji je zahvatio planinski deo između opština Novi Pazar i Leposavić gori oko 100 hektara šume i niskog rastinja. Ovaj požar na Rogozni je izbio još u subotu u mestu Stolovi, a vatrena stihija bukti na području između sela Crveni, Duboka i Bare.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online