Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 14.08.2012.
09:00
rts rs, Blic, Beta A

Nova droga ili bolest?

Troje Lazarevčana žrtve napadača koji koriste neobično oružje - zube. U javnosti se spekuliše da su dvojica mladića sugrađane izujedali pod dejstvom nove droge koja, navodno izaziva ljudožderske napade. U policiji i klinici za odvikavanje od narkomanije sumnjaju u tako nešto.

U prethodnih nekoliko dana u Lazarevcu su povređene tri osobe. Njih su bukvalno izgrizla dva napadača od kojih je jedan uhapšen, dok za drugim policija traga
 

U javnosti se spekuliše o pojavi nove droge na srpskom tržištu koja, navodno, izaziva ljudožderske napade, dok u policiji i klinici za odvikavanje od narkomanije sumnjaju u to.

Đorđe Stanojević Čoks u kafeu u Lazarevcu odgrizao je pola uveta Nemanji Vučiću. Par minuta pre toga, isti napadač ugrizao je Nemanju Jeremića koji je na sreću prošao sa manjim povredama. Stanojević je uhapšen i nalazi se u zatvorskoj bolnici.

"On je prišao, kada je stigao na nekih 30 centimetara od moje glave tu je već ubrzao, uhvatio za uvo, i iščupao parče. Stajao je možda nekih par sekundi, pogledao me samo, ispljunuo parče i nastavio da se kreće", rekao je Nemanja Vučić.

U istom gradu, tri dana kasnije, u ovom parku, drugi mladić, za ruku je ugrizao petnaestogodišnju devojku koja se vraćala kući iz prodavnice.

"Krenula sam u pekaru i kad sam se vraćala jedan me je s leđa uhvatio za ruku, ujeo i rekao da sam zgodna, da sam lepa, da sam simpatična. Tada je, valjda krenuo i dalje da me ujede, ja sam uhvatila ruke i njegove grudi i bacila ga na zemlju", ispričala je Nataša N.

"Pretpostavljam da je on hteo da ide za mnom, ali sam ja viknula brata i otrčala do njega i oni su me odveli do hitne pomoći i pružili pomoć", rekla je Nataša N.

Građani Lazarevca zaplašeni su pričama da se u gradu pojavila nova droga koja izaziva ovakve napade.

Svet je ostao zapanjen kada se u maju ove godine pojavio snimak iz Floride koji beleži napad narkomana pod uticajem droge nazvane ''so za kupanje'' na beskućnika koji je bio u nesvesti.

Epilog tragedije - beskućniku je odgriženo pola lica, a policija je čak bila prinuđena da ubije napadača. Samo mesec kasnije u Kini, sličan napad.

Načelnica klinike za odvikavanje od narkomanije ne veruje da takva droga uopšte postoji.

"Mislim da prosto, ta droga ne postoji, da nemio događaj koji ima sasvim drugi neki razlog. Najverovatnije da se mladić koji je to uradio nalazi u posebnom psihičkom stanju i da će istraga konkretno reći šta se dogodilo sa njim", rekla je Jasna Daragan Saveljić iz Klinike za lečenje bolesti zavisnosti.

U policiji su rezervisani i podsećaju da je uhapšeni lazarevački napadač i pre tri godine izveo sličan napad, kao i da je već neko vreme njegovo psihičko stanje pod zdravstvenim nadzorom.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.08.2012. 09:26
kako je nelogican odgovor ove nacelnice za odvikavanje od narkomanije...ona ne veruje da je to droga...pa nek onda objasni kako je To psihicko stanje koje se pre nije pojavljivalo, ili bar nije pisano o tome...kanibalizam...zasto se javlja kao posledica ne lecenja neceg sto je vec registrovano sta li...sve mi se cini da ce kasnije da se pojave izjave poput: SUoceni smo sa novom vrstom droge dosad nevidjene na ovim prostorima...licno mislim da zbog nemanja para za neke droge koje su oduvek koriscene i koje su na zalost i legalizovane u pojedinim zemljama Evrope nasoj siromasnoj omladini potura se svasta i ovo zlo itekako moze da se razvije ako se ne istrazuje...zivi bili pa videli...
Utorak 14.08.2012. 10:29
Malo je ovakvih slučajeva da bi se sa sigurnošću moglo govoriti o nekoj vrsti droge i o njoj bi se već dosta znalo u dilerskom podzemlju. Detaljne analiza krvi i urina ovih "kanibala", kao na najstrožijem antidoping testu, možda mogu da ukažu na neke putokaze, mada...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online