Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 05.08.2012.
01:47
Večernje novosti A

Zapalio druga zbog 150 evra

Maloletni M. J. (17), koji je smešten u jednoj hraniteljskoj porodici u Knjaževcu, polio je u petak veče na vašaru u Knjaževcu benzinom svog prijatelja Martina Arsića (25), nakon čega je kresnuo upaljač i bacio ga na nesrećnog mladića, koji je tom prilikom zadobio teške opekotine po velikom delu tela i u kritičnom stanju je prebačen u Kliničko-bolnički centar u Beogradu. Sve ovo desilo se zbog duga od 150 evra, saznaju beogradski mediji.

- Sedeo sam sa prijateljima pod šatorom, a preko puta nas za stolom su sedela dva momka, koji su se glasno raspravljali - ispričao nam je Zoran Simić, očevidac ove nesvakidašnje tragedije. - U jednom trenutku, mlađi momak je ustao i starijem rekao da se brzo vraća. Došao je nakon petnaestak minuta i svog druga polio nekom tečnošću iz plastične flaše. Nakon toga kresnuo je upaljač i bacio ka nesrećnom mladiću, koji je namah počeo da gori kao buktinja, pišu ''Novosti''.

Foto: Ilustracija

Arsić, kome je plamen u trenu zahvatio gotovo čitavo telo unezvereno je počeo da skida sve sa sebe, ali mu se odeća od plamena zalepila za telo. U panici, nesrećni mladić je počeo da trči kroz vašar pun ljudi pokušavajući da sa sebe skine zapaljenu odeću. Dok je on goreo, maloletnik koji ga je zapalio je pobegao u nepoznatom pravcu.

- Video sam čoveka koji gori kako je protrčao pored našeg šatora - još uvek u šoku nam je ispričala Roska Stojanovska, koja je videla kada je Martin Arsić protrčao

Uhapšen napadač

 

Maloletni M. J., koji je počinio ovo nezapamćeno delo, ubrzo nakon što je Arsića polio benzinom i zapalio, lišen je slobode i određen mu je dvodnevni pritvor.

pored nje. - Celo telo mu je bilo u plamenu, a on je, vrišteći, pokušavao da sa sebe skine upaljenu odeću.

Nesrećni Arsić je nekako uspeo da sa sebe strgne zapaljenu odeću i utrčao u dvorište kuće Stanka Mašića, čiji se dom nalazi nedaleko od vašara.

- Mladić je sav u ranama utrčao u moje dvorište - još uvek je u neverici Mašić. - Nije mogao da priča. Očigledno je bio u šoku. Video sam da mu je telo prepuno opekotina, koje su se još dimile. Ogrnuli smo ga čaršavom i pozvali policiju, koja je ubrzo stigla na lice mesta, a za njima je došla i Hitna pomoć, koja je nesrećnog mladića odmah transportovala u zdravstveni centar u Knjaževcu.

U hitnoj službi Zdravstvenog centra u Knjaževcu lekari su konstatovali da je plamen zahvatio najmanje 70 odsto Arsićevog tela. Oni su mu ukazali prvu pomoć, nakon čega su ga prebacili u Ćupriju. Tu, međutim, nisu mogli da mu pomognu, već su ga odmah transportovali u Beograd.

U domu Martina Arsića novinar ''Novosti'' zatekli su njegovu majku Slađanu. Ona je kazala da njen sin mora da se podvrgne trima operacijama i da traži donatore koji su spremni da poklone kožu njenom sinu.

- Martin je u petak bio na Timoku, kada ga je M. J. pozvao da dođe na vašar, uz obrazloženje da je bio na žetvi i da je skupio 150 evra, koliko je dugovao Martinu - govori u šoku Slađana. - Moj sin je pravo sa Timoka otišao na vašar i tamo se susreo sa maloletnim M. J., koji mu je rekao da ga sačeka, a da će on otići do bankomata i doneti mu novac.

Međutim, umesto novca, M. J. je doneo flašu benzina, polio Martina i zapalio ga i pobegao.

- Putovala sam sa Martinom do bolnice u Ćupriji - nastavlja Slađana Arsić.

- Bio je sav prekriven gazom i zavojima. Lekari su mi kazali da je moj sin uspeo da maloletnika koji ga je polio benzinom, udari po ruci i tako spreči da mu tečnost polije i po licu, inače... Međutim, njemu je veliki deo tela bio zahvaćen plamenom, ima puno teških opekotina.

Slađana kaže da lekari Martinu, dok su ga vozili u Ćupriju, nisu dozvoljavali da zaspi, jer bi u suprotnom posledice bile fatalne.

- Moj sin nije osećao nikakve bolove, nije reagovao ni na toplotu ni na hladnoću - nastavlja Slađana.

- Zbog toga lekari sumnjaju da su njemu i nervi izgoreli. Kad smo stigli u Ćupriju, lekari su uveli Martina u operacionu salu, a nakon toga su ga prebacili u Beograd. Nama su rekli da se vratimo u Knjaževac i da čekamo vesti - kazala je ona.

Nedelja 05.08.2012. 07:05
Indikativno je što je napadač iz hraniteljske porodice. Neretko su ta deca ispuštena iz ruku, uzimana su samo zbog novca, zatim puštena na ulicu.
Nedelja 05.08.2012. 08:24
E sad će "Sivi dom" u Kruševcu da mu bude hraniteljski, a posle punoletstva neki od KPZ-a. Sa 17 godina već smišljeno spreman da ubije i to na ovakav način - strašno !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online